Home [konkursi] Pop Culture Challenge – tragamo za kreativnim rešenjima koja promovišu demokratiju

Pop Culture Challenge – tragamo za kreativnim rešenjima koja promovišu demokratiju

78
0
Pozivamo sve pojedince, pojedinke i grupe koje veruju u moć popularne kulture, misle o demokratiji i neguju demokratske društvene vrednosti, da se sa svojim idejama prijave na ovaj konkurs.
Šta je Pop Culture Challenge? 
Pop Culture Challenge je projekat čiji je cilj da podstakne i pokrene ljude da podrže demokratiju, aktivizam, borbu za ljudska prava i civilno društvo, kroz kreativna rešenja, na simbolički i zanimljiv način. 
Tražimo inovativne projekte i pojedince, pojedinke, formalne i neformalne kolektive i grupe, čiji rad promoviše demokratiju kroz pop-kulturu i primenu novih tehnologija. Tražimo one čiji se glas čuje daleko, a čije ideje, tehnološke inovacije, reči, misli ili muzika – mogu da inspirišu, motivišu, ohrabre i pošalju jasnu poruku: da je demokratija važna, kao jedini vid zaštite građanskih sloboda i prava.   
Ko može da se prijavi za učešće na projektu?

Autori/ke onlajn aplikacija, internet platformi, web sadržaja, video-igrica, VR projekata i projekata iz proširene realnosti.
Autori/ke inovativnih medijskih formata: emisije, vlogovi, blogovi, podkasti i kreativne kampanje, vođene preko društvenih mreža ili peer-to-peer platformi.
Autori/ke popularnih kulturno-umetničkih sadržaja, uključujući igrane i dokumentarne filmove, muziku i video spotove, neklasične pozorišne predstave, multimedijalne izložbe i performanse.
Autori/ ke akcija koje animiraju građane/ke, uključujući neformalnu edukaciju, kurseve, radionice, priručnike ili programe za samopomoć, formate kao što su: “uradi sam”, internet kvizovi, pab-kvizovi i različita zabavna takmičenja (slem poezija, stend-ap komedija, karaoke, pevanje ili ples).
Autori/ke projekata iz oblasti zabave, sporta, rekreacije, omladinskog rada i rada sa zajednicom.

Ovaj poziv je namenjen organizacijama civilnog društva, nezavisnim medijima, kreatorima sadržaja, umetnicima i umetnicama, kreativnim profesionalcima iz Srbije, koji se aktivno bore da zaštite demokratiju i ljudska prava. 

Šta sledi nakon prijave?   
Kada istekne rok za prijavu, stručna komisija će pregledati i izabrati najinovativnije prijave. Ako je vaša među njima, dobićete priliku da učestvujete u programu za razvoj svoje ideje. Tokom tog perioda, radićete sa mentorima, upoznati druge timove, razmeniti misli i iskustva i napraviti detaljan plan za realizaciju svoje ideje. Na kraju ovog procesa, najuspešniji timovi dobiće nagradu: novčana sredstva za podršku u realizaciji plana! 
Prijave traju do 20. novembra.

Prijavite se i iskoristite priliku da realizujete svoje ideje i menjate društvo nabolje!
Pop Culture Challenge se realizuje u okviru projekta „Za snažnije građansko društvo“ koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju. Projekat sprovode PartnersGlobal, DT Institut, Evropski centar za neprofitno pravo i tri organizacije iz Srbije – Partneri Srbija, CANVAS i Građanske inicijative.
Pop Culture Challenge je inicijativa DT Instituta koja se realizuje u saradnji sa Centrom E8.
Više informacija