Home [njuz] Prvi Mejkers lab u Čačku

Prvi Mejkers lab u Čačku

149
0

U Medicinskoj školi u Čačku, biće obeleženo otvaranje prvog Mejkers laba koji predstavlja multidisciplinarni, inovativni prostor u kom će učenici i nastavnici imati priliku da istražuju i povezuju se sa lokalnom i širom zajednicom.

U sredu, 19. oktobra kada je i zvanično otvaranje Mejkers laba biće organizovan susret 20 nastavnika iz različitih škola, učenika i predstavnika organizacija koje su zajedno radile na ovom projektu pod nazivom Grupa za obrazovanje a koja podrazumeva Nordeus fondaciju, Centar za promociju nauke, Dostignuća mladih i Inicijativu Digitalna Srbija.

Mejkers lab predstavljaće mesto u kome će se podsticati đaci i njihovi interesi za nauku kao i školska zajednica u pravu eksperimentisanja, građenja zajednice inovacija, i dijaloga sa drugim građanskim inicijativama i programima. Već u sredu svi ćemo imati priliku da budemo deo Poslovnog izazova, aktivnosti koju izvodi Junior Achievement. Ova aktivnost predstavljaće direktan primer programa, ali i posebnog cilja povezivanja škola, dece i nastavnika međusobno.

Na događaju biće reči o STEAM programima kroz koje će svi moći da steknu jasnu predstavu o  značaju veze između tehnologije, nauke i uspešnih industrija, biznisa, umetnosti….

Domaćini događaja biće Jelena Dramićanin, profesorka Medicinske škole i predsednica školskog odbora, Darko Radičanin, izvršni direktor Dostignuća mladih u Srbiji, Danijela Vučićević, viša savetnica za programske aktivnosti CPN-a, Nebojša Bjelotomić, direktor Inicijative Digitalna Srbija i Miloš Đuričanin, direktor strategije i razvoja Nordeus fondacije.

Grupa za obrazovanje je u potpunosti renovirala i opremila prostor, u skladu sa potrebama škole, a Nordeus fondacija ovom prilikom donirala je i dva nova mikroskopa.