Home [njuz] Sačuvani snimci Limunovog Drveta

Sačuvani snimci Limunovog Drveta

142
0

 Nekadašnji bubnjar EKV-a Ivan Fece-Firči kaže da poseduje neobjavljeni koncertni snimak prvog benda Milana Mladenovića.
Fece je rekao agenciji Beta da još razmišlja da li će i kada objaviti raritetni snimak Limunovog Drveta sa koncerta iz 1978, koji je u odličnom stanju i potrebna mu je samo savremena tehnička obrada.

"Imam snimljen koncert Limunovog Drveta na kom sam upoznao Milana 1978. Ceo koncert imam na 'četvrtinče' traci koju sam ja stavio da se snima", kaže Firči.
Tokom kratkog postojanja krajem 70-ih godina bend iza sebe nije ostavio diskografski zapis, a jedino je njihovu pesmu Oko moje glave posle odlaska iz Limunovog drveta Milan snimio sa grupom Šarlo Akrobata.
Limunovo Drvo je odsviralo samo gitarijade u Žarkovu i Železniku, koncerte u novobeogradskom Bloku 45 i u Domu omladine Beograda i dva samostalna koncerta u SKC-u. Zna se da je bend izvodio pesme Da li se sećate?, Sedmi krug, Limunovo drvo, Ne veruj i Gubitak.
Pored toga, Fece kaže da poseduje snimak celog koncerta EKV u zagrebačkom Kulušiću iz 1988, čiji su delovi objavljeni na albumu benda EKV Live 86 (‘87), te demo snimke Mladenovića "fantastičnog kvaliteta".
"Imam najveću kolekciju snimaka EKV. Imam snimak na kome smo Masimo (Savić), Milan i ja u prvoj verziji pesme Hodaj koja fantastično zvuči nekih osam minuta. Imam više nego sto smem da priznam, ali sve će da dođe na red (za objavljivanje) kad dobije svoj pravi tehnički kvalitet", kaže Fece.
Bubnjar EKV-a iz sredine 80-ih godina, Fece bi trebalo krajem marta da za PGP RTS objavi EKV Revisited, album na kome je ponovo odsvirao 10 hitova svoje nekadašnje grupe, koristeći sa starih matrica samo glas pokojnog gitariste i pevača Milana Mladenovića (1958-1994).
 Izvor: Popboks