Home [ volontiranje ] Poziv za kratkoročno volontiranje – Circus for Inclusion

Poziv za kratkoročno volontiranje – Circus for Inclusion

168
0

Vega OC poziva mlade da se prijave na ODOBREN kratkoročni volonterski projekat programa Evropska inicijativa za solidarnost koji organizuje španska organizacija Mojo de Caña u Novom Sadu. Circus for Inclusion je projekat koji se poslednjih godina organizuje u Španiji, a ovog leta će se prvi put održati U SRBIJI. Od 20.avgusta do 5. septembra okupiće se 40 mladih iz Srbije, Nemačke, Grčke i Španije.

Evropska inicijativa za solidarnost omogućava mladima da uče i razvijaju se, a u isto vreme doprinose zajednici zemlje u kojoj volontiraju. Program pokriva troškove smeštaja, hrane, određene troškove puta, zdravstvenog osiguranja i džeparac.

Trajanje projekta: 2 nedelje, 20.9-5.9.

Mesto: Novi Sad, Srbija

Broj volontera iz Srbije: 10

Teme projekta: inkluzija, cirkus, akrobacija, mladi, interkulturalni dijalog, solidarnost

Za prethodne edicije projekta kliknite ovde.

Koordinatorska organizacija: Mojo de Caña

ROK ZA PRIJAVU: 31.juli (23.59)

Način prijave: popuniti OVAJ formular 

Više o projektu: infopack – zanemarite link za prijavu sa poslednjeg slajda, prihvataju se isključivo prijave primljene preko formulara Vega OC.

Izabrani volonteri moraju prisustvovati 2 Zoom sastanka koja će se održati pre početka projekta, jednom samo sa timom iz Srbije i Vega OC koordinatorima, drugi put sa volonterima iz svih zemalja i koordinatorskom organizacijom.

Jedini preduslov je imati između 18 i 30 godina i živeti BILE GDE u Srbiji. Nije neophodno imati iskustva u okviru cirkusa, izbor volontera se vrši isključivo na osnovu motivacije za učešće i predanosti mlade osobe da odgovorne izvršava sve aktivnosti pre, tokom i nakon projekta koje su zajednički ugovorene u okviru cele grupe.

Vega omladinski centar se obavezuje da pruži punu podršku učesnicima pre, tokom i nakon projekta, kao i da ih pripremi za isti. Mladi će imati 2 punoletna omladinska lidera koja već godinama radi sa decom i mladima.

Ako niste sigurni kako odgovoriti na pitanje vezano za motivaciju za učešće na projektu u okviru formulara, možete pogledati vodič klikom ovde.

Ako želiš da saznaš više o ovom i drugim E+ i ESC projektima, piši nam na vegayc.youthmobility@gmail.com.