Home [konkursi] OTVOREN KONKURS ZA JUBILARNO DESETO IZDANJE FEMIKSETE

OTVOREN KONKURS ZA JUBILARNO DESETO IZDANJE FEMIKSETE

258
0

Početak godine rezervisan je za otkrivanje nove muzike! Tim povodom, Femix kolektiv otvara konkurs za jubilarno deseto izdanje kompilacije Femikseta. Konkurs će biti otvoren do 3. marta. 

Prošlogodišnje izdanje Femiksete 9 zabeležilo je rekordan broj prijava na konkurs od kad se kompilacija objavljuje. Nakon velikog uspeha i promocije na radio i TV stanicama, kolektiv Femix otvara konkurs za jubilrno izdanje kompilacije FEMIKSETA 10, na kojoj se do sada našlo preko 100 numera različitih muzičarki i bendova.

Femikseta je godišnja kompilacija pesama kompozitorki, kantautorki i bendova sa ženskim autorskim učešćem. Ovo izdanje je jedinstven projekat na domaćoj, ali i regionalnoj aktivističkoj muzičkoj sceni i to je nešto što karakteriše njenu posebnost.

Pored toga, ova kompilacija nije žanrosvki organičena, tako je poziv otvoren za kompozicije svih muzičkih žanrova. Sva prethodna izdanja možete poslušati na Bandcamp stranici.

Rok za slanje pesama za ovogodišnje izdanje je 3. mart, kada se obeležava događaj Music Freedom Day koji je pokrenula Freemuse, nezavisna internacionalna organizacija koja zagovara slobodu umetničkog izražavanja. Detaljnije o načinu konkurisanja pročitajte u nastavku teksta.

Ovogodišnji selektorski tim činiće Ana Radonjić (Zoe Kida), Ana Ćurčin, Marija M. Karan (medijska i muzička konsultantkinja) i Katarina Mitić Minić (kolektiv Femix). Selektorski tim će na osnovu svog iskustva i znanja imati zadatak da izabere najbolje numere koje će se naći na novom izdanju.

Ovogodišnji vizuelni identitet izdanja biće poveren Andrijani Vešović aka Zombijani. Svako od dosadašnjih izdanja imalo je svoj originalni vizuelni identitet za koji su bile zaslužne mlade dizajnerke i vizuelne umetnice Manja Lekić, Tamara Brčić, Anđela Grabež, Milica Mrvić, Aleksandra Ninković i Natalia Zwick, Ksenija Pantelić, Maja Goračinska i Anđela Janković.

Za dizajn zvuka ove godine biće zadužena Katarina Kolar, producentkinja angažovana na Radio Beogradu 202.

Kao i svih prethodnih godina, učešće na ovogodišnjoj Femikseti ne podrazumeva samo objavljivanje pesme na kompilaciji, već dodatnu medijsku i radijsku promociju svih učesnica i učesnika, učešće na promociji izdanja, edukativna predavanja o muzičkom biznisu za sve učesnice i učesnike, kao i podršku za dalji potencijalni rad sa domaćim izdavačkim i medijskim kućama.

Kriterijumi za učešče na kompilaciji:

1) Pesme koje imaju pravo učešća na kompilaciji Femikseta 10 moraju biti autorsko delo kantautorke, autorke instrumentalne muzike, ili benda sa ženskim autorskim učešćem u kreiranju teksta i/ili muzike iz Srbije. Ne prihvataju se obrade.

2) Bendovi i muzičke autorke mogu na ovoj kompilaciji da budu predstavljeni sa po jednom autorskom kompozicijom, trajanja do 5:00 minuta. Kompozicije mogu da budu bilo kog autorskog pristupa i stila, pod uslovom da ne zagovaraju netrpeljivost i nasilje. Femikseta je žanrovski raznolika kompilacija! Kako bi ste bolje razumeli na šta mislimo pod time, bacite pogled na prethodna izdanja.

3) Bendovi i muzičarke čije su se kompozicije našle prethodnih godina na Femiksetama dobrodošli su da konkurišu opet, a naravno priželjkujemo i nove!

4) Uslov je da kompozicije nisu snimljene pre 1. januara 2021. godine, a to može da bude studijski, u potpunosti softverski ili uživo (ali zadovoljavajućeg kvaliteta) snimljeni zapis.

Podsećamo, rok za slanje pesama za ovogodišnje izdanje Femiksete je 3. mart. 2022. godine.

Tehničke napomene:

Kompozicije se šalju kao .wav fajlovi (44.100 Hz / 16-bit), preko sajta Wetransfer. Adresa za slanje fajla je femixinfo@gmail.com, a nakon preuzimanja fajla pošiljaocu će stići obaveštenje o preuzimanju.

Prilikom slanja kompozicija preko Wetransfer-a obavezno je popuniti upitnik koji možete pronaći na ovom linku.

Ukoliko je pesma već izdata, bilo bi dobro da se konsultujete sa izdavačem oko procedure i uslova objavljivanja i na Femikseti 10.

Ovogodišnje izdanje Femiksete realizuje se uz podršku fonda Mama Cash.