Home [akcija] BeFem – Feministički medijski sajam, 30. januar 2022. godine, 20h BeFem...

BeFem – Feministički medijski sajam, 30. januar 2022. godine, 20h BeFem Fejsbuk premijera

156
0

Feministički kulturni centar BeFem vas poziva na Feministički medijski sajam koji se održava po prvi put i to u online formatu, 30. januara od 20 časova. Tokom večeri zajedno sa našim gostima i gošćama iz sveta medija napravićemo feministički godišnji presek prema događajima koji su najviše obeležili period iza nas u Srbiji u medijskom i digitalnom prostoru, a koje su se ticali života i prava žena.  Događaj možete pratiti direktno na BeFem Fejsbuk stranici.

Stvaranje autonomnih prostora u kojem će se čuti žensko višeglasje bila je uvek misija BeFema. Zato smo ovaj put odlučile da pokrenemo Feministički medijski sajam, novi format, novi prostor koji  promoviše feminizam, žensku politiku, kao i modele otpora rastu mizoginije i nasilja prema ženama u javnom životu u rastućem autoritarnom i nacionalističkom poretku koji živimo, ali pre svega da radimo na unapređenju vidljivosti žena u medijima i učinimo vidljivom žensku istoriju.

Mi ne zaboravljamo temeljnu činjenicu da žene čine polovinu populacije i da imaju potrebu i pravo na odgovarajuću reprezentaciju i medijsku sliku koja pripada njima samima!

Događaj podržali: Global Fund for Women, Rekonstrukcija ženski fond i OAK fondacija

Link za događaj