Otkrij Evropu – razmene i prilike za mlade Evropski dnevnik i konkurs “Evropa i ja”

0

Pored znanja koje dobijamo u školi, najveći broj mladih danas bira da uči i „van školske klupe“ i kroz volontiranja, radionice i razmene stiče nova znanja i iskustva, širi svoje vidike i mrežu kontakata, razvija veštine neophodne za uspeh u 21. veku.

Radi što boljeg informisanja mladih o Evropskoj uniji i prilikama za neformalno obrazovanje koje im ona pruža, Delegacija Evropske unije u Srbiji u saradnji sa organizacijom “Nauči me” u četvrtak, 9. decembra od 19h organizuje onlajn događaj kako bi predstavila inspirativne priče mladih koji su iz prve ruke kroz vannastavne aktivnosti iskusili svakodnevni život u EU.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka.

Tokom ovog onlajn događaja više o svom iskustvu na omladinskim razmenama i međunarodnim projektima govoriće nam:

  • Jovana Ilić, omladinska aktivistkinja i influenserka, učesnica Erazmus+ razmene
  • Kristian Tomić, aktivista i volonter, učesnik u više od deset Erazmus+ razmena
  • Darko Pavlović, član izviđačkog pokreta u Srbiji i učesnik međunarodnog projekta “Scouts United” podržanog u okviru programa RYCO
  • Jovana Tešić, nagrađena učesnica prethodnog konkursa “Evropa i ja”

Moderatorka: Marija Raičević, omladinska radnica i koordinatorka Unbox haba inovativnih edukacija.

Na događaju će takođe biti predstavljena publikacija Evropski dnevnik, dugogodišnji vodič za srednjoškolce u Srbiji o Evropskoj uniji, njenim institucijama i članicama, evropskim vrednostima i drugim relevantnim temama i mogućnostima koje nudi, kao i nagradni konkurs za učenikeEvropa i ja. Konkurs mladima nudi priliku da na kreativan način podele svoje viđenje o temama:
EU i Srbija; EU u mom svakodnevnom životu; Mitovi o EU; Ljudska prava- moja prava; Životna sredina i klimatske promene su važne.  Autori po tri najbolja rada u svih pet kategorija biće nagrađeni sjajnim putovanjem u jednu od zemalja članica Evropske unije u maju 2022. godine*

Srednjoškolci, ukoliko želite da saznate kako možete da učite van školske klupe i prijavite se za nagradni konkurs “Evropa i ja”, registrujte se putem linka i otkrijte Evropu zajedno sa nama.


Datum je podležan promeni u zavisnosti od situacije epidemije COVID 19 u vreme putovanja. Ukoliko pandemija COVID 19 ne dozvoli da se realizuje putovanje nagrađeni će dobiti vredne vaučere u skladu sa propozicijama konkursa.

Previous articlePoziv za prijavu interkulturalnih projekata u okviru Regionalne mreže za kulturnu raznolikost 2021/2022
Next articleSajam volonterizma ponovo u Beogradu