Home [njuz] Miki Manojlović nominovan za EFA

Miki Manojlović nominovan za EFA

48
0

 Srpski glumac Predrag Manojlović i kompozitor Dejan Pejović nominovani su za nagrade Evropske filmske akademije (EFA).Manojlović je nominovan za nagradu Evropske filmske akademije, popularni "Feliks", za najbolju mušku ulogu u filmu "Irina Palm" britanskog reditelja Sema Garbarskog.

Film "Irina Palm" snimljen je u koprodukciji Belgije, Nemačke, Luksemburga, Velike Britanije i Francuske.

Glumica i pevačica Merijen Fejtful koja, takođe, igra u filmu "Irina Palm", nominovana je za "Feliksa" za najbolju žensku ulogu.

Kompozitor Dejan Pejović nominovan je za nagradu za muziku u srpskom filmu "Guča", objavljeno je na internet stranici Evropske filmske akademije (EFA).

U trci za najbolji film na dodeli nagrada Evropske filmske akademije, su "4 meseca, 3 nedelje i 2 dana" Rumuna Kristijana Munđua, "Na ivici neba" nemačkog reditelja turskog porekla Fatiha Akina, "Poslednji kralj Škotske" Kevina Mekdonalda, "Život u ružičastom" Olivijea Dana, "Persepolis" Marjane Satrapi i Vensana Paronoa i "Kraljica" Stivena Frirsa.

Fatih Akin (Na ivici neba), Roj Anderson (Ti, živi), Stiven Frirs (Kraljica), Kevin Mekdonald (Poslednji kralj Škotske), Kristijan Munđu (4 meseca, 3 nedelje i 2 dana) i Đuzepe Tornatore (Nepoznato) nominovani su u kategoriji za najboljeg reditelja.

Pored Mikija Manojlovića, za najboljeg glumca nominovani su i Sason Gabaj za ulogu u izraelskom kandidatu za Oskara "Bend u poseti", Elio Đermano za film "Moj brat je jedinac", Džems Mekavoj za ulogu u "Poslednjem kralju Škotske", Mišel Pikoli za "Zauvek lepotice" i Ben Višou za rolu koju je ostvario u "Parfem: hronologija jednog zločina".

Za najbolju glumicu ove godine su nominovane Merijen Fejtful (Irma Palm), Marion Kotijar (Život u ružičastom), Karis Van Huten (Crna knjiga), Anamarija Marinka (4 meseca, 3 nedelje i 2 dana), Helen Miren (Kraljica) i Ksenija Rapaport (Nepoznato).

O pobednicima će odlučiti 1.800 članova EFA, a pobednici će biti proglašeni na svečanosti dodele nagrada 1. decembra u Berlinu.