Home [konkursi] POZIV ZA DODELU SREDSTAVA ZA IMPLEMENTACIJU MODELA INTEGRISANIH USLUGA (ENGL. ONE-STOP-SHOP) ZA...

POZIV ZA DODELU SREDSTAVA ZA IMPLEMENTACIJU MODELA INTEGRISANIH USLUGA (ENGL. ONE-STOP-SHOP) ZA POVEĆANJE ZAPOŠLJIVOSTI MLADIH

180
0

Centar za omladinski rad – CZOR (Srbija) u partnerstvu sa Forum MNE (Crna Gora), Centrom za edukaciju mladih (Bosna i Hercegovina), Youth for Social Change – YSC (Albanija) i TOKA (Kosovo[1]) sprovodi trogodišnji projekat ”Moja karijera na putu do heroja” jačanje mreže organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana za sprovođenje integrisanih usluga za zapošljivost mladih i buduće poslove 4.0 digitalne revolucije“.

Projekat ”Moja karijera na putu do heroja” predviđa stvaranje inovativnog modela integrisanih usluga (”one-stop-shop”) za povećanje zapošljivosti NEET mladih (mladi koji nisu zaposleni ili u procesu obrazovanja), koji će im pružiti veštine potrebne za buduće poslove 4.0 digitalne revolucije.

Usluge u okviru modela integrisanih usluga (”one-stop-shop”) koje će sprovoditi organizacije civilnog društva su:

  1. Kurs digitalnih veština nivoa A i B
  2. Kurs preduzetničkih veština
  3. Onlajn tutorijali za digitalne veštine nivoa A i B
  4. Karijerno vođenje i savetovanje

02hero je finansiran od strane Evropske Unije, a implementaciju projekta podržali su po zemljama: Srbija – Vlada Švajcarske u okviru projekta „Znanjem od posla – E2E“, koji ispred Vlade Republike Srbije, sprovodi Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva (SIPRU); Crna Gora – Ministarstvo javne uprave Republike Crne Gore.

Organizacije koje mogu da se prijave

Svaka od pet programskih organizacija raspisuje poziv za 6 organizacija civilnog društva koje su aktivne u radu sa mladima, i/ili imaju iskustva u sprovođenju obuka i mentorstva u oblasti digitalnih veština, preduzetništva, karijernog vođenja i savetovanja, razvoj digitalnog sadržaja, ili drugih srodnih oblasti.

Svaka od organizacija civilnog društva sprovodiće jednu od usluga u Modela. Kurikulum za svaku od usluga je sastavljen, a u okviru forme za prijavu organizacije civilnog društva treba da razviju detaljan obrazovni program za sprovođenje usluge za koju se prijavljuju u skladu sa kurikulumom.

Prijavni paketi koji sadrže sve bitne informacije za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju i Kosovo dostupni su ispod.

Dodatne informacije

Pitanja u vezi sa pozivom mogu se poslati imejlom do 30. marta 2021, na adresu naznačenu u okviru prijavnog paketa za svaku od država sa predmetom mejla „My career from zero to hero“ – puno ime nosioca projekta.

Projektni partneri nema obavezu da pruži pojašnjenja na pitanja primljena posle ovog datuma. Odgovori će biti dati u javno dostupnom dokumentu ne kasnije od 1. aprila 2021.

Kako bi se prema svim nosilaca projekta odnosilo ravnopavno, Projektni partneri ne mogu unapred dati mišljenje o  podobnosti podnosioca projekta i planova rada ili o navedenim aktivnostima. Sva prikupljena pitanja će zajedno sa odgovorima biti objavljena na stranici czor.org/02hero/qa/

Bitni datumi

Objava poziva organizacijama civilnog društva za dodeljivanje grantova – 16. mart
Rok za podnošenje zahteva za pojašnjenja od strane projektnog koordinatora – 30. mart
Poslednji datum do kojeg se pojašnjenja daju od strane nosioca projekta na sajtu czor.org/02hero/qa/  – 1. april
Rok za podnošenje prijave predloga za dodaljivanje sredstava – 12. april
Obaveštenje o dodeljivanju sredstava – 29. april
Potpisivanje ugovora – maj

[1] Kosovo se navodi u kontekstu Rezolucije o sigurnosti Ujedinjenih nacija 1244 (1999).

Srbija

Crna Gora

Bosna i Hercegovina

Albanija