Održan program “Seeds for the future”

0

Program za mlade talente kompanije Huawei Technologies “Seeds for the future” namenjen studentima informacionih tehnologija, šestu godinu zaredom uspešno je održan u Srbiji. Mladi talenti Univerziteta u Beogradu i Nišu, njih 24,prošli su obuku o 5G mreži, veštačkoj inteligenciji i sajber bezbednosti, a takođe su imali priliku da uče i o teorijama liderstva i kineskoj kulturi.Na kraju obuke, svi studenti koji su uspešno položili završni ispit, od kompanije su dobili Huawei sertifikate i vredne nagrade.

Zbog pandemije koronavirusa Huawei je svoj program za talente ove godine organizovao u digitalnoj formi, a sastojao se od intenzivnog online treninga u trajanju od jedne nedelje. Nakon pandemije, program će se ponovo nastaviti u Kini.

Jovana Tadić, PR menadžer kompanije Huawei u Srbiji, istakla je da je veoma ponosna na studente iz Srbije.

“Njihova znanja iz oblasti informacionih tehnologija apsolutno su u skladu sa ostatkom sveta. Kako su informacione tehnologije značajno promenile modele poslovanja i korisnička očekivanja, upravo ovi treninzi postaju ključni u podučavanju mladih talenata izazovima moderne, digitalne, poslovne ere”, rekla je Tadić.

Studenti iz Srbije u globalnom programu SEEDs su učestvovali zajedno sa kolegama iz Mađarske i Hrvatske.

Osim o 5G mreži kao novoj generaciji mobilnih mreža, intenzivan digitalni kurs u trajanju od nedelju dana pružio je studentima uvid u međunarodne prakse u oblasti sajber bezbednosti i veštačke inteligencije. Takođe, imali su prilike da uče o teorijama liderstva i upoznaju kinesku kulturu.

Pokrenut 2008. godine, program “Seeds for the Future” već duži niz godina održava se u Kini, u sedištu kompanije Huawei, a u programu su do sada učestovali studenti iz celog sveta, a stotine iz Evrope. U sklopu programa studenti su do sada imali prilike da borave u Šenženu i da upoznaju tehnologije koje je razvila i koje primenjuje vodeća IT kompanija. Osnovni cilj SEEDs projekta je da omogući studentima da steknu stvarno praktično iskustvo iz prve ruke u jednoj od najvećih svetskih tehnoloških kompanija.

Previous articleOnlajn Sajam omladinskog preduzetništva i privrednih potencijala Srbije
Next articleTransport And Traffic Business Days 2020