Plavi krug oko Ade se tradicionalno održava u novembru

0

Tradicionalni maraton i trka podrške osobama sa dijabetesom, koje organizuje Udruženje Plavi krug, biće održano i ove godine, sa malo drugačijim konceptom zbog trenutne situacije sa korona virusom.
Kako je prevencija najvažniji model ponašanja bilo da se radi o zaštiti od širenja korona virusa ili sprečavanja nastanka dijabetesa, sve mere opreznosti su preduzete u obeležavanju Svetskog dana dijabetesa, koji je i motiv organizovanja ovih sportskih aktivnosti.

Svi oni koji žele da učestvuju u maratonu, polumaratonu ili da daju podršku osobama sa dijabetesom simboličnom šetnjom moći će to da urade u gradovima u kojima žive. Za šta god da se odluče (trčanje ili šetnja) potrebno je da se realizuje u periodu od 14.11. do 28.11.2020. godine.

Za ovogodišnji maraton i trku podrške Plavi krug oko Ade prijavljeno je 490. ljubitelja trčanja i to iz
Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, kao i naše trkače koji žive u Nemačkoj i Americi.

Ono po čemu su maraton i trke podrške „Plavi krug oko Ade“ posebni, je to što pored sportista i rekreativaca, na trkama učestvuju i osobe koje imaju dijabetes, a ove godine ih ima četrdeset. Oni će zajedno sa ostalim trkačima istrčati željenu distancu i na taj način, na ličnom primeru, pokažu da ne postoje granice u životu sa dijabetesom.
Plavi krug na ovaj način podseća javnost koliko su fizička aktivnost i zdrav način života važni u sprečavanju pojave dijabetesa kao i u dobroj regulaciji šećera kod osoba koji žive sa ovim zdravstvenim problemom.

Više informacija nalazi se na sajtu: https://plavikrugokoade.rs/

Previous articlePEXIM Program Mentorstva
Next articlePRIJAVITE SE ZA BESPLATNU ŠKOLU ZA PREDUZETNIKE