Home [akcija] Podrška nastavku školovanja mladog pijaniste Andreja

Podrška nastavku školovanja mladog pijaniste Andreja

117
0

Perspektivni pijanista, Andrej Markovid, jedna je od dve osobe u svetu koje su primljene na studije na prestižnom muzičkom konzervatorijumu u San Francisku (San Francisco Conservatory of Music). Iako je stipendista pomenutog Fakulteta, jedina prepreka Andrejevom talentu je finansijske prirode. Stoga je Fondacija 1% pokrenula kampanju podrške Andrejevom nastavku školovanja.
Ovaj devetnaestogodišnjak, dobitnik više od 40 lokalnih i internacionalnih nagrada i laureata, u konkurenciji 200 pijanista iz celog sveta, primljen je na klasu pijaniste i profesora Corey McVicar-a. Postignutim rezultatima na prijemnom ispitu dobio je stipendiju Fakulteta u iznosu od 48.000 dolara koja se jako retko dodeljuje. Međutim, stipendija pokriva samo troškove školarine.

Stipendijom nisu obuhvadeni troškovi ishrane i smeštaja u kampusu fakulteta koji na godišnjem nivou iznose 19.400 dolara (5.000 dolara za ishranu i 14.400 dolara za smeštaj). Nažalost, zbog porodične i finansijske situacije, ovaj perspektivni pijanista nije u mogudnosti da pokrije navedene troškove. Naime, Andrej živi sa majkom koja ima minimalna primanja, a otac mu je preminuo samo nekoliko dana nakon prijemnog ispita.

Humanitarna Fondacija 1% pokrenula je kampanju za Andreja koja za cilj ima prikupljanje novčanih sredstava namenjenih nastavku Andrejevog školovanja. Podršku Andreju možete pružiti uplatom na dinarski ili devizni račun Fondacije 1% ili slanjem SMS poruke „Za Andreja“ na broj 7001 (cena poruke je 200 RSD, PDV se ne naplacuje).

Fondacija 1%, osnovana 2018. godine, ima za cilj podršku mladim, talentovanim ljudima da otkriju i ostvare svoje talente, ideje i potencijale. Podržava mlade naučnike, istraživače, inovatore i umetnike za učešde na međunarodnim takmičenjima ili za školovanje i usavršavanje na međunarodnim fakultetima i univerzitetima. Princip kojim se Fondacija 1% vodi zasniva se na tome da verujemo da svako od nas može dati barem mali doprinos i na taj način zajedničkim snagama možemo kreirati pozitivnu promenu i poboljšati svet u kojem živimo. Ako barem 1% ljudi prepozna ideju i donira 1% svog vremena, znanja ili novca, kontinuirano svakog meseca, sigurno možemo učiniti naše okruženje boljim i podsticajnim mestom.

Više informacija o radu Fondacije i njenim akcijama možete pronadi na sajtu Fondacije.