Home [ volontiranje ] POZIV VOLONTERIMA I VOLONTERKAMA: DRŽAVNO TEQBALL PRVENSTVO U BEOGRADU!

POZIV VOLONTERIMA I VOLONTERKAMA: DRŽAVNO TEQBALL PRVENSTVO U BEOGRADU!

293
0

Srpski savez za sportsku rekreaciju i teqball (SRBTEQ) poziva volontere i volonterke da se priključe organizaciji Državnog teqball prvenstva u subotu i nedelju 10. i 11. oktobra u Beogradu.

Opis volonterske pozicije:

Naziv volonterske pozicije „SRPSKA CHALLENGER SERIJA 2020“

TEQBALL TURNIR U BEOGRADU

Broj volontera koji su potrebni 15
Organizator volontiranja Srpskisavezzasportskurekreacijuiteqball
(SRBTEQ)
Mesto volonterskog angažmana Stadion FK „Partizan“, u Beogradu.
Trajanje angažmana – format 10. i 11. oktobar 2020. od 10 do 18h
Uzrast volontera 15+
Cilj/svrha volonterskog angažmana Volonterska podrška će biti oslonac realizaciji Državnog teqball prvenstva.
Opis volonterskih aktivnosti – dužnosti i odgovornosti Popis takmičara i gostiju, protokol i uopšte asistencija u održavanju turnira
Potrebne kvalifikacije (veštine i znanja) Prijatnost u komunikaciji, ažurnost tokom realizacije događaja, komunikativnost i vedar volonterski duh
Očekivani rezultati volonterskog angažmana Prijatna atmosfera, uspešno realizovani turniri i promocija čitavog seta vrednosti koje čine dobre sportiste i dobre ljude
Supervizor – kontakt osoba Robert Vizi 063594710
Šta volonteri dobijaju? – Pripremni sastanak pred realizaciju

– Novo iskustvo i poznanstva

– Nova znanja o sportu koji se proširio

kao plamen po svetu

–  Prisustvo događaju koji će biti deo sportske istorije

–  Potvrda o volonterskom angažmanu

Prijave Prijave se šalju na imejl:

prijava@srbteq.org

 

Više o događaju:

U okviru „SRPSKE CHALLENGER SERIJE”, turnir se igra 10. i 11. oktobra, na stadionu FK “Partizan” u Beogradu.

Reč je o zvaničnom takmičenju koje se organizuje i boduje u skladu sa pravilima Međunarodne teqball federacije (FITEQ).

Državno teqball prvenstvo počelo je proteklog vikenda, 3. i 4. oktobra u Novom Sadu i nastavlja se dvodnevnim turnirom u Beogradu, a najuspešnije takmičare i ekipe oba turnira, u nedelju očekuju vredne novčane nagrade i kvalifikacija za Svetsko teqball prvenstvo koje se održava krajem godine, verovatno u Budimpešti.

Ljubitelјe i ljubiteljke teqballa, odnosno tekerse, odlikuje strast u igri i navijanju, koja takođepredstavlјa i narednu u nizu vrednosti ovog sporta, među kojima su i jednakost, doslednost i pravičnost u postupanju sa drugima i donošenju odluka. Takođe, ovo je inkluzivan sport, koji teži da bude dostupan svuda i svima, a lјude podstiče da se hrabro bore i ostvare svoje ambicije.

Upravo zbog toga, teqball prvenstvo jeste velika prilika za promociju svih navedenih vrednosti kako među takmičarima i takmičarkama, tako i među volonterima i volonterkama, te navijačima i navijačicama.

Teqball je sličan fudbalu, ali je umesto fudbalskog terena za njega potreban samo teqboard, odnosno sto sličan stolu za stoni tenis, ali zakrivlјenih ivica.

Teqball je uspeo da za kratko vreme kako u svetu, tako i u našoj zemlji postane i deo stila života za mnoge mlade ljude kojima su u fokusu interesovanja sport, zdrava ishrana i zdrave navike. Uveliko se radi na tome da teqball 2028. godine postane olimpijski sport, a jednu od njegovih težišnih vrednosti predstavlјa poštovanje prema igri, različitostima, igračima, protivnicima, zvaničnicima i navijačima.

Zvanični amabasadori TEQBALL sporta u Srbiji su as „Mančester junajteda” Nemanja Matić i i nekadašnji igrač FK „Vojvodine“, a zatim moskovske „Lokomotive“, „Standarda“ iz Liježa, „Liverpula“ i „Anderlehta“ Milan Jovanović.

Srpski savez za sportsku rekreaciju i teqball