Home [konkursi] 7. Festival fantastične književnosti

7. Festival fantastične književnosti

45
0

calendar-big.pngOvim se natječajem traže priče iz žanrovskog spektra znanstvene fantastike – fantasyja – nadnaravnog horora koje na bilo koji način obrađuju ili koriste tematiku ili likove divova. Natječaj i Festival posvećeni su stotoj obljetnici prvog objavljivanja prvog modernog fantasy djela na hrvatskom jeziku, romana "Veli Jože" Vladimira Nazora.

Stoga, po želji, ali nipošto vas na to nećemo obavezati, smjestite radnju svojih priča u Istru, a ako vas nadahnuće posluži, neka vam Veli Jože bude jedan od likova. Ako vam ne odgovara, Veli Jože ne mora biti vaša preokupacija, divovima se možete pozabaviti na bilo koji način.

Primaju se priče napisane na hrvatskom jeziku, duljine do 10 novinskih kartica (18.000 znakova, uključujući i razmake).

Priče moraju biti originalne tj. neobjavljene. Neobjavljenom se pričom smatra ona koja još ni na koji način nije pružena na uvid javnosti u tiskanom ili u elektronskom mediju, uključujući i internet.

Priče treba slati u jednom primjerku otisnute na papiru, potpisane imenom i prezimenom autora, s detaljnim podacima o autoru u prilogu, uključujući kontakt-podatke, te kraći životopis i bibliografiju (materijal za "bilješku o piscu"). U koverti s pričom OBAVEZNO treba priložiti i disketu ili CD s pričom u elektronskom obliku (u .rtf datoteci, bez posebnih formatiranja teksta).

Prosudbena komisija odabrat će najbolje priče za objavljivanje u zajedničkoj zbirci, koja će biti predstavljena na 7. Festivalu fantastične književnosti koji će se održati u Motovunu i Pazinu, u kolovozu 2008. godine.

Priče odabrane za objavljivanje u zbirci se ne rangiraju i ne nagrađuju posebnim nagradama. Autori čije se priče odaberu za zbirku bit će pozvani da svoje priče predstave na spomenutom Festivalu.

Priče treba slati na adresu:

Pučko otvoreno učilište u Pazinu
(za priče o divovima)
Šetalište Pazinske gimnazije 1
52000 Pazin

Rok za slanje priča je 15. travnja 2008. godine.

izvor> www.bundolo.org