Home [njuz] Ministarka omladine i sporta u Parizu

Ministarka omladine i sporta u Parizu

47
0

sample_1.gifMinistarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić-Marković boraviće od sutra u trodnevovnoj radnoj poseti Parizu, gde će, na 34. sednici generalne konferencije Uneska, učestvovati u radu Komiteta za obrazovanje, saopšteno je danas iz kabineta ministra.

Osim prisustvovanja sednicama posvećenim razmatranju Programa obrazovanja za sve, ona će učestvovati i u obrazovanju Uneskove opservatorije za žene, sport i fizičko vaspitanje.
Program obrazovanja za sve definiše šest opštih ciljeva obrazovanja za celokupno stanovništvo kao što su širenje predškolskog vaspitanja, univerzalno osnovno obrazovanje mladih i odraslih, smanjenje nepismenosti, eliminisanje neravnopravnosti polova u obrazovanju i ukupno podizanje kapaciteta obrazovanja, istaknuto je u saopštenju.

Tokom boravka u Parizu ministarka omladine i sporta imaće i niz bilateralnih susreta na kojima će biti reči o kreiranju i sprovođenju omladinske politike, većem učešću žena u društveno-političkom životu i raznim vidovima saradnje Srbije sa drugim zemljama.

Izvor: Pink