Home [njuz] Otvorene prijave za konferenciju „Originalni razgovori” – PRILIKA ZA MLADE DA...

Otvorene prijave za konferenciju „Originalni razgovori” – PRILIKA ZA MLADE DA DOĐU DO PRVOG ZAPOSLENJA

208
0

HR konferencija “Originalni razgovori” na kojoj će više od 250 mladih imati priliku da se upozna sa procesom intervjua za posao ili nađe prvo zaposlenje biće održana 24. februara, treću godinu za redom, u Crowne Plazi u Beogradu. Na ovogodišnjoj konferenciji, koju organizuju magazin Original i Fondacija Novak Đoković, razgovore sa mladima vodiće HR menadžeri iz više od 45 kompanija. Svaki prijavljeni kandidat dobiće priliku da razgovara sa predstavnikom one kompanije za čiju delatnost je zainteresovan. Prijave su otvorene na sajtu originalmagazin.com i trajaće do popunjavanja mesta.

Simulacije razgovora za posao namenjene su mladim ljudimaizmeđu 22 i 33 godina, studentima završnih i master studija i onima koji se pripremaju za početak poslovne karijere.

U okviru oglasa za traženu poziciju, svaka kompanija će naglasiti za kojim poslovnim profilima ima potrebu i šta od kvalifikacija je potrebno da ispunjava kandidat. Simulacija intervjua sastojaće se iz stručne analize nastupa učesnika, preporuke za unapređenje komunikacionih i prezentacionih veština na intervjuima za posao, a svi učesnici će ući i u bazu kandidata za zaposlenje.

„Osim većeg broja kompanija koje će se ove godine naći na konferenciji, za studente iz unutrašnjosti Srbije uvedena i mogućnost intervjuisanja putem Skajpa koji postaje svečešći oblik intervjuisanja kandidata od strane poslodavaca“, saopšteno je iz Fondacije Novak Đoković.

Pored panel diskusija i predavanja stručnjaka sa bogatim iskustvom, koji su rezervisani za prepodnevni program, među novitetima ovogodišnjih “Originalnih razgovora” biće i dodatni paralelni sadržaji tokom celog dana trajanja konferencije. U „Experience zoni“ svi prisutni će imati mogućnost da vežbaju koncentraciju, opuštanje i meditaciju koja će im olakšati budući razgovor za posao. Savete kako se obući za poslovne razgovore i sastanke, literaturu koja im može pomoći u procesu pripreme za intervjue za posao i još mnogo drugih stvari koje će im olakšati prve dane poslovne karijere, moći će da dobiju u „Edukativnoj zoni“. Svi zainteresovani za jutarnji program mogu se prijaviti OVDE.

Partneri ovogodišnje konferencije su Novak Đoković Fondacija, Direct Media, Voda Voda, SBB, Crowne Plaza Beogradi Glam Up koji će takođe biti uključeni i u simulacije razgovora za posao. Među ostalim kompanijama čiji će HR menadžeri intervjuisati prijavljene kandidate su iRingier Axel Springer, New Media Team, Adecco, Air Serbia, Atlantic Grupa, Atria Group, Coca-Cola HBC Srbija, Consulteer, Continental, Delhaize Serbia, Deloitte, Delta Holding DOO, eFront, Elektromontaža Kraljevo, Energoprojekt Hidroinženjering a.d., Enetel Solutions, Ernst & Young, Generali Osiguranje Srbija, Hemofarm AD, Henkel Srbija d.o.o., Hilton Beograd, Holycode, IKEA, JYSK, LOréal Balkan, Manpower Group, MediGroup, Nelt Grupa, NIS, Nordeus, PharmaSwiss, Roaming Group, Sitel, Tarkett, Telenor d.o.o., Transfera, Unicef, Vip mobile.

*****

Original je nekomercijalna platforma koju je 2015. godine osnovala Fondacija Novak Đoković, sa ciljem osnaživanja mladih u Srbiji kroz promociju pozitivnih vrednosti među kojima su proaktivnost, preuzimanje odgovornosti za uspeh u životu, preduzimljivost, odgovornost prema zajednici, pozitivan pogled na život i svet, kao i promocija pojedinaca odnosno organizacija koje po tim vrednostima žive i rade.