Home [njuz] Poginuo pevač Toše Proeski

Poginuo pevač Toše Proeski

75
0

toseJutros oko 6 sati i 30 minuta, dva kilometra od petlje u Novoj Gradiški, u Hrvatskoj, u sudaru VW Tuarega srebrne boje i kamiona, poginuo je poznati makedonski pevač Toše Proeski, prenose hrvatski mediji.U vozilu su osim pevača koji je spavao na prednjem sedištu, bili i Ljiljana Petrović (1958.) iz Skoplja i Đorđe Đorđevski (1975.)

takođe iz Skoplja koji je i upravljao vozilom.
Do nesreće je najverovatnije došlo zbog nedovoljnog razmaka između vozila tokom vožnje.
VW Tuareg udario je u kamionsku prikolicu, nakon čega je završio na travi.
Hrvatski mediji prenose da je 26-godišnji popularni pevač Toše preminuo na licu mesta.
Portparol Policijske uprave brodsko-posavske, Kata Nuić, potvrdila je da je do saobraćajne nesreće došlo kada je automobil marke  Tuareg, kojim je upravljao 32-godišnji makedonski državljanin Đorđevski, zbog nepridržavanja saobraćajnih propisa, udarilo u levi deo prikolice teretnog vozila italijanskih registracija ispred sebe.
Zbog zanošenja, automobil je udario i u srednju zaštinu ogradu na autoputu. Toše je na mestu poginuo, dok su ostalo dvoje putnika prevezeni u bolnicu u Novu Gradišku, navodi policija.
Dežurni lekar u Opštoj bolnici Nova Gradiška rekao je da je vozač Đorđe Đorđevski zadobio teške telesne povrede i da se trenutno nalazi na odeljenju hirurgije. Ljiljana Petrović je primljena u bolnicu u svesnom stanju, a prema prvim procenama lekara zadobila je lakše telesne povrede, prenose hrvatski mediji.

Jedan od najpopularnijih pevača na Balkanu
Toše (Todor) Proeski rodio se u Kruševu 25. januara 1981. godine. Bo je jedan od najpopularnijih izvođača na celom Balkanu, čije su mnoge pesme nedeljama na vrhu top lista Makedonije, Srbije, Crne Gore, BiH  i Hrvatske.
Službeno je propevao na jednom dečjem festivalu, a 1998. godine po prvi put nastupa i na makedonskom izboru za pesmu Evrovizije sa pesmom ("Ostani do kraja").
Takođe započinje uspešnu saradnju sa kompozitorom Grigorom Koprovim i stvara prvi veliki hit ("Rane na usnama").
Njegov do sada najuspešniji hit je pesma "Čija si" koja je mesecima bila najslušanija pesma u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.
Za makedonskog predstavnika za pesmu Evrovizije izabran je 2004. godine, gde je s pesmom "Life" zauzeo 14. mesto.

Izvor: Blic