Home [stipendije] Stipendije za Coca-Cola talente

Stipendije za Coca-Cola talente

238
0

 U okviru programa "Koka-Kola talenti" (Coca-Cola), danas je raspisan konkurs za dodelu sedam stipendija najuspešnijim studentima državnih fakulteta u Srbiji.Vrednost svake pojedinačne stipendije iznosi 2.000 evra na godišnjem nivou, a pravo da konkurišu imaju studenti koji su ispunili uslov za upis treće godine studija i čija prosečna ocena nije niža od 8,5.
Potrebno je i odlično znanje engleskog jezika i rada na računarima.

Ministarstvo prosvete Srbije podržalo je projekat "Koka-Kola talenti". Tim povodom resorni ministar Zoran Lončar na današnjoj konferenciji za novinare poručio je da "budućnost Srbije upravo leži u obrazovanju i podsticanju mladih talenata".
"Vlada Srbije poslednjih godina sve više izdvaja sredstva za podršku mladim i uspešnim ljudima. Postoji poseban državni fond koji se nalazi u budžetu Ministarstva finansija", istakao je Ministar prosvete.

On je naveo da se javlja sve veći broj stranih kompanija prisutnih na tržištu Srbije, koje uključujući i sopstvene interese, žele da pomognu obrazovanje ovdašnjih mladih kadrova.
Direktor kompanije Coka-Cola HBC Srbija Stefanos Vafidis rekao je da je osnovni cilj programa "Coca-Cola Talents" da mladi, uspešni ljudi svoj razvoj i budućnost vide u Srbiji.

Konkurs za dodelu stipendija trajaće do 11. novembra, a sve dodatne informacije dostupne su na internet stranici: www.cchbc-talents.co.yu