Home [treninzi] Once Upon a Youth // radionice kreativnog pisanja i pripovedanja za mlade

Once Upon a Youth // radionice kreativnog pisanja i pripovedanja za mlade

301
0

Once Upon a Youth je program za mlade uzrasta 18-25 godina, zaljubljenike u pisanu reč, bilo da se već bave pisanjem ili žele da počnu, spremni da inspirišu druge i široj publici pruže priče o kojima će se, pa, pričati.

Nakon što se upoznamo i zajedno uskladimo očekivanja i ciljeve na samom početku, tokom kursa ćemo se baviti konkretnim vežbama kreativnog pisanja i pripovedanja, a na kraju ćemo raditi na zbirci kratkih priča. Radićemo na likovima, dijalogu, radnji, atmosferi, stilu, formi, vokabularu, i sl. Takođe, pričaćemo i o temama iz svakodnevnog života: problemima u društvu, onome što te nervira i ljuti, kao i onome što te raduje i inspiriše. Organizovaćemo filmske večeri i ići ćemo na predstve i izložbe u cilju pronalaženja inspiracije. Izlazićemo iz okvira žanra, prkoseći konvencijama; učićemo van zone komfora, ali u grupi; razvijaćemo veštine kritičkog promišljanja, empatije i smisla za humor.

Kroz Once Upon a Youth program:
# Upoznaćeš nove mlade ljude,
# Razvićeš neke nove (i stare?) veštine (poput pripovedanja),
# Naučićeš kako medije kao što su muzika ili crtanje da koristiš za inspiraciju i lični razvoj,
# Postaćeš član gradske biblioteke,
# Imaćeš priliku da čuješ komentare od kolega i koleginica, ali ćeš moći da razgovaraš i sa afirmisanim književnicima/ama,
# Dobićeš priliku da se izraziš u kratkoj priči koja će biti objavljenja u zajedničkoj zbirci i predstavljena široj publici,
# Zajedno sa kolegama ćeš odlučivati o izgledu i marketingu vaše zbirke,
# Takođe ćeš imati priliku da organizuješ čitalačke večeri i završnu tribinu gde ćete predstavljati svoje radove;

Verujemo da je društvu potrebna nova generacija pripovedača, ljudi, pre svega mladih, koji će svojim rečima pomerati granice realnosti i inspirisati druge.

Program će se odvijati u periodu januar–april 2020. godine na teritoriji Novog Sada, a o konkretnim lokacijama bićeš blagovremeno obavešten/a.

Rok za prijavu je 31.12.2019. godine, a detaljan poziv i obrazac prijave možeš pronaći na http://bit.ly/OnceUponaYouth i pozivom na 069/1123630 ili 065/5673760.
Možeš nas pratiti na Instagramu, @onceuponayouth_ns ili Fejsbuku, @OnceUponaYouth.

Priče su u nama i svuda oko nas!
Čekamo te…

Once Upon a Youth je projekat koji sprovode polaznici univerzitetskog kursa „Liderstvo i razvojni omladinski rad u zajednici” koji sprovodi Centar za omladinski rad u saradnji sa Jönköping univerzitetom iz Švedske, Omladinskom prestonicom Evrope Novi Sad – OPENS, IOGT NTO pokretom i Ministarstvom omladine i sporta uz podršku CODR “Res Polis”.