Home [akcija] Prvi mirovni forum – „Budućnost je u miru”

Prvi mirovni forum – „Budućnost je u miru”

177
0

Centar za demokratski razvoj i unapređenje društva (CDRUD) organizuje prvi mirovni forum pod nazivom „Budućnost je u miru” koji će se održati krajem januara meseca 2020. godine u Nišu. Cilj foruma je predstavljanje ideja podsticajnih za uspostavljanje mira u svetu, ali i promovisanje ljudskih prava.

Želja organizatora je da ovaj forum svake godine pruži niz dobrih predavanja i radova na osnovu koji se mogu preduzeti konkretne akcije ka uspostavljanju mira.
Pored pozvanih govornika, imaće mogućnost i mladi ljudi da daju svoj doprinos i uzmu učešće na prvom mirovnom forumu.

Ukoliko se vi bavite ili poznajete mlade ljude koji se interesuju i bave temom mira i ljudskih prava i imate ideje kako se može uspostaviti mir u svetu ovo je prava prilika da se prijavite ili predložite nekoga kao govornika na prvom mirovnom forumu.

Ukoliko želite predložiti govornika (sebe ili nekog drugog) to možete učiniti slanjem kraće biografije, kao i ideje koju ima pojedinac koga predlažete i o kojoj bi govorio na forumu na email forumbbm.predlaganje@gmail.com sa naznakom „predlaganje govornika“. Stručni žiri će na osnovu originalnosti ideje i njenog značaja odabrati govornike, jer je broj učesnika ograničen.

Takođe, u sklopu foruma Centar za demokratski razvoj i unapređenje društva objaviće svoj prvi broj časopisa posvećen temi mira u svetu i ljudskih prava. Ukoliko želite da se vaš rad nađe u našem časopisu možete poslati svoj tekst na email forumbbm.casopis@gmail.com sa naznakom „rad za časopis“. Teme radova, kao i forma (esej, naučni rad…..) su potpuno slobodne i otvorene, ali se moraju odnositi na oblast mira u svetu i ljudskih prava.

Ista osoba može istovremeno biti i govornik, ali i autor teksta u časopisu.

  • GOVORNIKE MOŽETE PREDLOŽITI DO 1. DECEMBRA 2019. GODINE
  • RADOVE ZA ČASOPIS MOŽETE POSLATI DO 15. DECEMBRA 2019. GODINE

Za sve dodatne informacije: cdrud2019@gmail.com/ 061-274-64-68