FLUX RADIO NA FAKULTETU DRAMSKIH UMETNOSTI

0

Od 4. do 8. novembra preko 50 studenata Fakulteta dramskih umetnosti učestvovaće u realizaciji i emitovanju programa FLUX radija.

FLUX radio je audio projekat, periodična online radio stanica , koji je zamišljena sa ciljem kreiranja sadržaja koji podstiče na razmišljanje i reakciju, te stvaranje kreativnog poligona za društvene promene. Autentičan radijski program, namenjen mladoj publici, realizuju studenti Katedre za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture zajedno sa Katedrom za snimanje i dizajn zvuka. Program radija je govorno-muzičkog karaktera sa kulturno-umetničkom, informativnom, edukativnom i zabavnom funkcijom, koje se ogledaju u 15 različitih emisija.

Ovogodišnji program FLUX radija objedinjen je pod temom NEMIR, koji kao prouzrokivač problema ima za cilj da izazove promenu, nelagodu i najzad reakciju na društvo, davajući glas studentima i uvažavajući njihov stav i znanje.

Prva novost ovogodišnjeg FLUX radija je kreiranje dramske redakcije, te produkcija originalnog FLUX programa, kako u okviru dramske, tako i muzičke redakcije. U okviru muzičke redakcije nastaje izdavačka produkcija i tri pesme u istoj, kao rezultat saradnje urbanih i provokativnih izvođača i muzičkih producenata. Zatim, u duhu širenja polja delovanja, u nekoliko programskih celina, izlazi se van studija, vrši se vrsta invazije nad javnim prostorom i podstiče se dijalog.

Govorni program će svakog dana otvarati Jutarnji program, sa početkom u 9 časova. Nakon Jutarnjeg programa, očeuju nas emisije pod nazivom Studentski edukativni klub, Hronike otpora, Media džem, Mreže, Vremeplov, Živi zid, Flux Flex, Od vinila do USB-a, Kultno okultno, kao i brojne druge. Govorni program zatvara se u 2 časa nakon ponoći.

Sve emisije će, nakon završetka emitovanja programa, moći da se nađu na našem Mixcloud kanalu.

Previous articleBesplatna Akademija preduzetništva za mlade ljude iz Srbije
Next articlePrijave za PreJaKe treninge