Home [njuz] KOMPANIJA EKO SERBIA DODELILA STIPENDIJE ZA PET NAJBOLJIH STUDENATA

KOMPANIJA EKO SERBIA DODELILA STIPENDIJE ZA PET NAJBOLJIH STUDENATA

187
0

Poslovna Grupacija Hellenic Petroleum, čija je članica EKO Serbia, treću godinu za redom dodelila je stipendije za pet najboljih studenata iz oblasti energetike koji će nastaviti master studije na prestižnim grčkim univerzitetima. Pored stipendija koje pokrivaju sve troškove školarine, kompanija EKO Serbia će studentima obezbediti redovno primanje nadoknade za troškove smeštaja i života u Grčkoj.
Na događaju koji je organizovan u kancelarijama kompanije EKO Serbia, najbolji studenti koji su se prijavili na konkurs i uspešno savladali prijemni na Univerzitetima, potpisali su ugovore o stipendiranju i upoznali se sa radom na benzinskim stanicama, kao i sa poslovanjem kompanije Hellenic Petroleum. Tom prilikom, Vuk Radović, generalni direktor EKO Serbia, obratio se postdiplomcima želeći im sreću u daljem školovanju i ohrabrio ih da uvek proširuju svoje znanje i zadrže prirodnu radoznalost jer će to neminovno dovesti do uspeha. Dodatno, rekao im je da nađu vremena da upoznaju i Grčku, kolevku moderne civilizacije.
EKO Serbia, kao društveno odgovorna kompanija koja ulaže u obrazovanje i podržava istraživanje i inovacije, ponosna je što će se čak pet studentata iz Srbije pridružiti grupi od dvadesetpet najboljih studenata iz svih zemalja u kojima Hellenic Petroleum posluje – Grčka, Kipar, Republika Severna Makedonija, Crna Gora, Bugarska i Srbija.

Dve stipendije su dodeljene za Master program Energetske strategije, prava i ekonomije na Univerzitetu u Pireju, dok će ostala tri studenta nastaviti da se usavršavaju u oblasti naftnog inženjerstva na Univerzitetu tehničkih nauka na Kritu.

Ovaj program od samog početka uživa veliko interesovanje i tradicionalno, Srbija ima najveći broj primljenih studenata, tako da je kompanija odobrila dodatne stipendije za ovu godinu.
Tokom studija, postdiplomci će imati priliku da učestvuju u istraživačkim projektima i uče po najsavremenijim energetskim programima, dok će vrata svih kompanija Grupacije Hellenic Petroleum biti otvorena za praktična predavanja i posete njenih stipendista.

Kompanija EKO Srbija želi sreću budućim postdiplomcima na njihovom master studiranju u Grčkoj!