Home [akcija] Speak Up 4 Your Job konferencija

Speak Up 4 Your Job konferencija

187
0

U Startit Centru Novi Sad, 24. septembra od 10.30 do 16 časova biće održana konferencija Speak Up 4 Your Job sa ciljem da domaćim i stranim kompanijama u Srbiji predstavi značaj jezičke razmene u svrhe poboljšanja tri ključne veštine za zapošljivost: komunikacije, timskog rada i poznavanja stranih jezika u praksi; kao i da obezbedi kompanijama mogućnost da predstave svoje programe i da se uključe u YES klub program jezičke razmene.

Sam program konferencije fokusiran je na najtraženije veštine na tržištu 4.0. Svoje znanje i bogato iskustvo sa publikom će podeliti 4 predavača iz 3Laterala, HTEC Grupe, Unbox haba i Polyglot kluba Srbije.

„Nastupajuće “doba mašina” i 4. industrijska revolucija menjaju položaj i ulogu čoveka u svetu u korenu. Ovakve, duboke istorijske promene, predstavljaju tektonski izazov za čovečanstvo i donosioce odluka širom sveta, ali ujedno i šansu za one koji valjano uspeju da protumače transformaciju i na pravi način se pripreme za nju radeći na sebi. Koje su veštine, znanja i stavovi na “ceni” na tržištu 4.0 je samo jedno pitanja na koje će konferencija Speak Up 4 Your Job dati odgovor“.

Ulaz je slobodan, ali je broj mesta ograničen.

Organizatori ističu da će tokom konferencije biti održana 4 predavanja i jedan 1-časovni language cafe. Sva predavanja su u formatu 20/10 tj. 20-minutno predavanje i 10-minutni prostor za odgovore na pitanja publike.

Prvo predavanje nosi naziv ‚‚Kako da danas uspešno komuniciramo?”, tokom kojeg će Mina Stefanović iz HTEC Grupe pričati o tome kako nam to veština komunikacije pomaže, ne samo da dođemo do dobrog posla, već i da kreiramo i održavamo kvalitetne odnose u timu i napredujemo dalje. Drugo predavanje: „Pitchujemo do pobede“, održaće Kristina Nikolić iz Unbox haba. Ona će se potruditi da ovo predavanje ne bude još jedna priča o PITCH tehnici, već će da pokaže šta je potrebno da uradimo kako bismo se prikazali u najboljem svetlu, a da pritom ne drhte kolena tokom javnog nastupa. Treće predavanje: „Šta su to timske vrednosti?“, vodiće Jelena Blažić iz 3Laterala. Jelena će sa nama podeliti tajnu timskog duha novosadskog 3Laterala – kompanije čiji je talenat prepoznat na svetskom tržištu. Poslednje predavanje rezervisano je za jedinstvenog poliglotu Mladena Ćirića, koji će sa publikom podeliti kako to koncept Language cafe-a inspiriše učenje jezika širom sveta.

Nezaobilazna aktivnost ove konferencije je i sam Language cafe tokom kojeg će prostor biti redizajniran i podeljen na stolove za kojima se govori po jedan jezik, po vašem izboru se pridružujete stolu čiji jezik želite da usavršite.

Kome je namenjena konferencija?

Okupljanje je namenjeno svima koji žele da čuju nešto korisno o 4.0 veštinama, od predavača iz izuzetno popularnih kompanija i habova.

Speak Up 4 Your Job konferencija će okupiti preko 80 izuzetno motivisanih studenata i profesionalaca iz kompanija. Konferencija je posebno posvećena profesionalcima iz multinacionalnih kompanijama, koji su takođe dobrodošli da uzmu uešće i tako doprinesu jezičkoj razmeni tokom Language cafe-a.  Ulaz je slobodan, ali je broj mesta ograničen. Više informacija o samom događaju, kao i o načinu za registraciju, moguće je pronaći na sajtu konferencije https://www.connecting.org.rs/speakup/

Predavači

Mina Stefanović, HTEC GROUP. Mina je pre svega zauvek radoznala osoba koja stalno nešto uči i istražuje. Bavi se internom i eksternom komunikacijom u kompaniji HTEC Group. Provela je neko vreme u Evropskoj komisiji u sektoru za Treninge i komunikaciju, kao i godine u cilivilnom sektoru na projektima podrške preduzetništvu. Voli da putuje, uči strane jezike i istražuje našu i druge kulture i običaje.

Jelena Blažić, 3LATERAL. Jelena Blažić je HR Manager u 3Lateralu iz Novog Sada. U domenu ljudskih resursa je radila najpre u bankarstvu i trgovini, a zatim ju je fascinacija ljudima, kreativnom industrijom i tehnologijom spojila sa 3Lateralom, gde je zajedno sa drugim članovima tima, doprinela da se tim učetvorostruči, a da se sačuvaju prave timske vrednosti i individualni pristup svakom pojedincu. I danas je na ovoj misiji i svim srcem uživa u njoj.

Kristina Nikolić, UNBOX HAB/AUTODIDACT CLUB. Od malena voli da se takmiči i učestvuje u vannastavnim aktivnostima. Osnovnu školu završila je kao učenik generacije. Trenutno pohađa četvrti razred Gimnazije “ Svetozar Marković “. Više od 5 godina se bavi omladinskim aktivizmom. Piše za tinejdžerski portal Youth Vibes i deo je tima Medijskog istraživačkog centra. Član je Unbox haba i lider Autodidact club-a. Javni nastup i multimedija su njena polja delovanja.

Mladen Ćirić, POLYGLOT CLUB SERBIA. Mladen Ćirić je diplomirao španski jezik i hispanske književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Na istom fakultetu je 2018. godine stekao doktorat iz Nauke o jeziku. Koautor je Portugalsko-srpskog i srpsko-portugalskog rečnika, dosad objavljenog u dva izdanja, kao i jednog udžbenika portugalskog jezika za strance, koji se uspešno koristi u nastavi u više akademskih centara u svetu.

Prijava
Broj učesnika je ograničen, zato se registrujte i rezervišite svoje mesto na vreme. Link za registraciju http://bit.ly/speakup-registrujse

Organizatori

Konferenciju: „Speak Up 4 Your Job“ organizuju Leader + i Proximo u saradnji sa Organizacijom za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva „Connecting“, uz finansijku podršku Evropske unije i Vlade Republike Srbije.