Meetup „Uspešni mladi inovatori“

0

Nije nepoznanica da na mladima svet ostaje, ali i na njihovim izuzima i inovacijama. Meetup „Uspešni mladi inovatori“ održaće se 24. aprila od 18 časova u In Centru, a učesnici su mladi i talentovani umovi:

Nikola Opačić je student stipendista MEF fakulteta, a završio je srednju Elektrotehničku školu „Nikola Tesla“. Još od osnovne škole svakodnevno unapređuje svoje veštine u sferi programiranja, dizajna i fotografije. Na državnom takmičenju „Preduzetnik u srednjoj“ osvojio je prvo mesto za svoj izum pametna kutija za lekove, dok je odneo srebro za najbolju Startup ideju u Srbiji u kategoriji srednjih škola i fakulteta.

Nikola Krstić je student Računarskog fakulteta i takođe je završio srednju Elektrotehničku školu „Nikola Tesla“. Sa samo 18 godina je počeo da radi na jedinstvenom izumu uz pomoć Igora Sužnjevića. U pitanju je rukavica za slepe „Anora“, koja pomoću vibracija šalje obaveštenje slepoj osobi o udaljenosti nekog predmeta. Sem toga, navigacija nije jedina mogućnost koju ona pruža, već može detektovati lica, tumačiti emocije, prepoznati boje i još mnogo toga.

Igor Sužnjević je student Ekonomskog fakulteta i ujedno osnivač i predsednik organizacije za promociju potencijala Srbije „Promos“. Njegova organizacija je zaslužna za realizaciju projekta „Preduzetnik u srednjoj“. Igor i Nikola Krstić su zajedno predstavili rukavicu za slepe na takmičenju u okviru Festivala pametnih gradova. Njihov startap „Anora“ i Savez slepih Srbije nedavno su potpisali ugovor o saradnji koji će omogućiti dalje usavršavanje, promociju i primenu pametne rukavice namenjene slepim i teško slabovidim osobama.

Pozivamo sve srednjoškolce i studente sa vizijama i idejama, kao i sve one koji ih podržavaju, da nam se pridruže na meetup-u uz obaveznu prijavu na info@incentar.org
Previous articlePoziv za podnošenje predloga projekata – Ambasada Republike Bugarske u Beogradu
Next articleKako besplatno otputovati do kampa – četvrtak, 18. april, SKC 18 časova