Home Mladi su zakon! Likovna kolonija “Dve četkice” 23. i 24. februara

Likovna kolonija “Dve četkice” 23. i 24. februara

237
0

Neformalna omladinska grupa “Hajde da…” organizuje 23. i 24. februara likovnu koloniju “Dve četkice”. Kolonija će se održati u Kući ljudskih prava i demokratije, ul. Kneza Miloša br.4, od 11 do 17 časova. Koloniji će prisustvovati minimum deset umetnika i desetoro dece iz Svratišta. Realizacijom likovne kolonije ova neformalna grupa želi da da doprinos oplemenjivanju sadržaja za decu iz ugroženih grupa.

Likovna kolonija je deo omladinskog volonterskog projekta “Dve četkice” koji realizuje neformalna omladinska grupa “Hajde da…” u okviru volonterskog programa “Mladi su zakon”, podržanog od Centra za građansko delovanje, a finansiranog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Cilj projekta je da kroz umetnost pomogne deci iz ugroženih grupa. Učesnici kolonije će zajedno tokom likovne kolonije različitim tehnikama slikanja, crtanja i vajanja stvoriti mala umetnička dela. Tokom rada mladi umetnici će imati priliku da upoznaju dečiji svet, njihov svakodnevni život i probleme, te da na osnovu toga dobiju inspiraciju za svoja dela. Takođe, deca će imati priliku da na trenutak izađu iz svog svakodnevnog života, upoznaju umetnost i vide kako je to biti umetnik.

Kao rezultat kolonije očekuje se nastanak minimum 15 radova, koji će biti izloženi na humanitarnoj likovnoj izložbi. Sav prihod od prodaje će biti doniran deci iz ugroženih grupa koja su učestvovala u likovnoj koloniji.

Broj učesnika na koloniji je ograničen, a prijave za učešće se vrši popunjavanjem upitnika.

Sav materijal za rad, hrana i osveženje su obezbeđeni za sve učesnike. Nakon završene likovne kolonije učesnici će dobiti potvrdu o učešću.

Projekat “Dve četkice” teži da osnaži mlade ljude kako bi pomogli deci iz osetljivih grupa i nadomestili one uluge koje nisu u mogućnosti da im pruže državne institucije. Mladi koji su direktno uključeni u projekat dobijaju priliku da steknu novo iskustvo i znanja u radu sa decom. Takođe, nakon projekta mladi će biti osnaženi da nastave dalji rad sa decom i da pokreću nove inicijative.