Home Mladi su zakon! Realizovan projekat Učeničkog parlamenta Tehničke škole iz Obrenovca

Realizovan projekat Učeničkog parlamenta Tehničke škole iz Obrenovca

89
0

Juče je u velikoj hali Sportsko-kulturnog centra u Obrenovcu održan sportski događaj “Igre bez granica”. Događaj su organizovali članovi Učeničkog parlamenta Tehničke škole, u saradnji sa parlamentarcima iz Gimnazije i Poljoprivredno-hemijske škole i drugarima iz Dnevnog boravka  za decu i omladinu ometenu u razvoju. “Igre bez granica” su ove godine organizovane po drugi put, sa željom da postanu tradicionalan susret srednjoškolaca u Obrenovcu.

Uključile su nadmetanje sportskih ekipa tri obrenovačke srednje škole u sledećim disciplinama: košarci, odbojci, fudbalu, stonom tenisu, badmintonu i štafetnom poligonu. Učešće u pojedinim disciplinama uzeli su i  korisnici Dnevnog boravka iz Obrenovca.

Jovan Galović, predsednik Učeničkog parlamenta Tehničke škole, zahvalio se svim profesorima fizičkog vaspitanja i učenicima koji su došli na manifestaciju. U “Igrama bez granica” učestvovalo je 150 takmičara i 30 volontera.

Bez obzira na takmičarski koncept, suština ovog projekta je bila druženje, razmena iskustva i prihvatanje različitosti. Glavna poruka “Igara bez granica” mladim ljudima je da  udruženi mogu sve što požele.

“Nama je veoma bitno da se mi dobro zabavimo, družimo i ovo je prilika da dokažemo svima da srednjoškolci mogu da se udruže i urade nešto lepo i korisno. To je važno za nas, jer često želimo neke promene, a ne možemo da ih ostvarimo ukoliko to ne radimo zajedno“, rekla je Milica Pejić, učenica Tehničke škole iz Obrenovca.

Projekat je realizovan kroz program “Mladi su zakon”, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i preko resurs centra Centar za građansko delovanje.