Home [njuz] Klopka srpski kandidat za Oskara

Klopka srpski kandidat za Oskara

55
0

 Film "Klopka" Srdana Golubovića biće srpski kandidat za nagradu "Oskar" Američke filmske akademije, u kategoriji dugometražnih igranih filmova van engleskog govornog područja, saopštila je Akademija filmske umetnosti i nauke Srbije.Film "Klopka" snimljen je u koprodukciji "Baš Čelika" iz Beograda…

"Mediopolisa GMBH" iz Lajpciga i "Uj Budapest Filmstudio" iz Budimpešte, prema scenariju Meline Pota Koljević.

Prema uslovima Američke akademije filmske umetnosti i nauke, film je izabran među domaćim ostvarenjima koja su produkciono završena i komercijalno bioskopski prikazana u periodu od 1. oktobra do 2006. do 30. septembra ove godine.

Glavne uloge u filmu tumače Nebojša Glogovac, Nataša Ninkiović, Anica Dobra, Predrag Miki Manojlović, Marko Đurović, Bogdan Diklić, Vojin Ćetković i Vuk Kostić.

Reditelju filma „Klopka“ Srdanu Goluboviću nedavno je pripala nagrada za najbolju režiju na Filmskom festivalu „Zerkalo“ u Rusiji, kao i glavna nagrada na filmskom festivalu Sopotu (SOFEST).

Radnja filma “Klopka” prati običan beogradski mladi bračni par. Mladen i Marija su podstanari kao i mnogi drugi. Radost nalaze u desetogodišnjem sinu Nemanji.

Marija je nastavnica u školi, a Mladen građevinski inženjer u državnoj građevinskoj firmi i veruju da će bolji dani uskoro nastupiti… Njihov svet se ruši kada, posle iznenadnog srčanog napada, otkriju da Nemanja ima retku bolest.

Operacija u stranom medicinskom centru je neophodna. Lekarska intervencija i put koštaju 30.000 evra. Taj novac moraju da pronađu veoma brzo, jer svaki sledeći Nemanjin napad može biti sve opasniji.

Otkrivaju da je to suma novca koju ne mogu da sakupe. Banke odbijaju da im daju zajam, a prijatelji nemaju dovoljno. Mladen i Marija daju oglas u novinama, tražeći novčanu pomoć za operaciju.

Posle nekoliko nedelja razočaranja, jer novca na računu nema – misteriozni čovek se javlja na oglas.

On Mladenu daje suludu ponudu – daće mu ceo iznos, ali zauzvrat Mladen mora da ubije izvesnog biznismena kriminalnog profila.

{YouTubeVideo id=Tztxn7wFFpw}