Home Mladi su zakon! Proslavimo zajedno 05. decembar, Međunarodni dan volontera

Proslavimo zajedno 05. decembar, Međunarodni dan volontera

256
0

Velika nam je čast da vas pozovemo da i ove godine zajednički proslavimo najveći volonterski praznik – 05. decembar, Međunarodni dan volontera. Proslava će se održati u Startit centru u Beogradu (Savska br. 5).

Razlog da svake godine obeležavamo ovaj važan datum ste upravo vi – volonteri i volonterke!

Svečanom proslavom ovog važnog datuma želimo da istaknemo da je zalaganje volontera i volonterki iz Srbije u unapređenju održivosti lokalnih zajednica deo velikog međunarodnog volonterskog doprinosa razvoju lokalnih zajednica širom sveta, razvoju mladih u angažovane i kritički nastrojene ličnosti, a uoči stote godišnjice međunarodnog volonterskog servisa 2020. i miru u svetu. U 2018. godini na 35 međunarodnih volonterskih kampova i 140 omladinskih volonterskih projekata više od 1000 volontera i volonterki uložilo je više od 30.000 radnih sati u razvoj lokalnih zajednica širom Srbije, čime su direktno potvrdili izbor ovogodišnjeg slogana Međunarodnog dana volontera – VOLUNTEERS BUILD RESILIENT COMMUNITIES – VOLONTERI GRADE ODRŽIVE ZAJEDNICE.

Pozivamo sve volontere, volonterke i organizatore volontiranja da budu počasni gosti svečane proslave, na kojoj je predviđeno da se obratiti ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i stalna predstavnica Ujedinjenih nacija u Srbiji Karla Robin Herši i gde će biti predstavljen volonterski doprinos u 2018. godini i dostignuća.

Međunarodni dan volontera se u Srbiji obeležava već 9 godina kao nacionalna proslava u okviru programa Ministarstva omladine i sporta RS “Mladi su zakon”, dok se na međunarodnom planu ovaj dan obeležava odlukom organizacije Ujedinjenih nacija od 1985. godine. Više o Međunarodnom danu volontera možete pročitati OVDE.

Molimo vas da svoj dolazak potvrdite popunjavanjem prijave koja se nalazi na ovom LINKU do petka, 30. novembra 2018. godine, do 12.00 sati.

U mogućnosti smo da obezbedimo povraćaj putnih troškova za određeni broj učesnika koji radi učešća na proslavi putuju u Beograd. Molimo vas stoga da nam u prijavi naznačite važeću imejl adresu na koju ćemo vam poslati potvrdu o učešću i smernice za povraćaj putnih troškova, najkasnije do ponedeljka, 03. decembra.