Home Mladi su zakon! U toku realizacija “Mladi su zakon” projekta “Računajte na nas”

U toku realizacija “Mladi su zakon” projekta “Računajte na nas”

97
0

Udruženje “Beogradski centar za osobe sa invaliditetom” je, uz podršku Udruženja gluvih i nagluvih Obrenovac i Gradske opštine Obrenovac, organizovalo prijateljski turnir u stonom tenisu. Ovo udruženje realizuje projekat “Računajte na nas”, koji je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, kroz program “Mladi su zakon”, preko Resurs centra Centar za građansko delovanje.

Na turniru su učestvovala deca gluvih i nagluvih roditelja, učenici OŠ “Ljubomir Aćimović”, kao i članovi Društva za dečiju i cerebralnu paralizu iz Obrenovca. Volonteri “Beogradskog centra za osobe sa invaliditetom”, kao poznavaoci znakovnog jezika, pomogli su u suđenju tokom mečeva, što je omogućilo svim učesnicima da se osete ravnopravno i uključeno.

Volonteri “Beogradskog centra za osobe sa invaliditetom”, kroz projekat “Računajte na nas”, žele da pomognu i omoguće dodatni rad i podršku deci gluvih i nagluvih roditelja u Obrenovca koja se susreću sa izazovima u savladavanju školskog gradiva. Tokom realizacije projekta biće pružena pomoć i podrška za 15 dece školskog uzrasta iz porodica gluvih i nagluvih roditelja. Mladi volonteri će kroz radionice, vršnjačku edukaciju, vežbe i obrazovne module svakog vikenda tokom tri meseca raditi sa učenicima iz porodica gluvih u okviru školskih predmeta koji su im najzahtevniji i predstavljaju najveći izazov.

Tokom realizacije projekta planirano je i aktivno učešće i prisustvo kulturnim manifestacijama i događajima u Sportsko-kulturnom centru “Obrenovac” i biblioteci “Vlada Aksentijević”, kao i učešće na turnirima netakmičarskog karaktera u stonom tenisu, fudbalu i šahu.