Home [njuz] “Počnimo muzikom”

“Počnimo muzikom”

60
0

mladost.jpgUnija srednjoškolaca Srbije organizuje drugu po redu manifestaciju povodom početka školske godine, „Počnimo muzikom”. Manifestacija će se održati u subotu, 15. septembra 2007. godine, na Trgu Republike i trajaće od 17 do 24h. Ovogodišnja tema je „Razvoj Nacionalne strategije za mlade”…  proces koji je UNSS prepoznala kao veoma važan za unapređenje kvaliteta života srednjoškolaca Srbije i podržala svojim aktivnostima.
Od 17 do 19h na Trgu ce se održati umetnička radionica izrade interaktivnog kolaža na temu „Mladi u Srbiji”, kao i izložba likovnih radova sa konkursa za izradu vizuelnog rešenja plakata za Nacionalnu strategiju za mlade. Ovaj konkurs je namenjen srednjoškolcima i studentima koji ce imati priliku da sami predstave svoj doživljaj o izradi ovako važnog dokumenta, i motivišu mlade da se aktivno uključe u izradu istog. Konkurs realizuje UNSS pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta. Pobednički plakat biće proglašen na samoj manifestaciji. Od 19 do 24h ce se održati koncert na kome će nastupiti dva mlada autorska benda „Sve ili ništa“ i „Full Flavor“. Ove godine mladi bendovi će imati i podršku iskusnijih umetnika – na koncertu će nastupiti „Tobić Tobić idol mladih“ i „Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi“.
UNSS je organizacija sa velikim iskustvom u organizovanju koncerata i manifestacija za srednjoškolce. Na ovim projektima učestvovao je veliki broj mladih iz cele Srbije koji su pokazali svoj talenat i umeće. Ove godine nastupamo još intezivnije i pozivamo sve srednjoškolce na aktivno učešce u sopstvenim životima. Veoma je važno da se kroz ovaj projekat ostvaruje jedan od principa Nacionalne strategije za mlade, a to je uspešna saradnja nevladinog, vladinog i komercijalnog sektora. Ovu svojevrsnu manifestaciju podržali su: Ministarstvo omladine i sporta, Marbo product – Chipsy, Erc commerce – Samsung, Alma Quattro i Masel group.