Home [njuz] Puni samo fakulteti za sport

Puni samo fakulteti za sport

35
0

odbojka.jpegPosle septembarskog upisnog roka na fakultetima će i dalje ostati slobodnih mesta jer se prijavilo mnogo manje studenata nego što ima slobodnih indeksa. Na Univerzitetu u Beogradu samo se na dva fakulteta prijavilo više kandidata nego slobodnih mesta.

Na Fakultetu za sport u fizičko vaspitanje za 62 mesta konkurisalo je 136 kandidata, a na Učiteljskom fakultetu za 39 indeksa bori se 44 kandidata.
U Novom Sadu je, takođe, samo Fakultet sporta imao više prijava nego slobodnih mesta, a veliko interesovanja budućih studenata bilo je za Medicinski i Pravni fakultet.
Fakultet zaštite na radu i Fakultet u umetnosti u Nišu su isto imali više kandidata, kao i na Filološko-umetničkom u Kragujevcu u Mašinskom fakultetu u Kraljevu.

Međutim, i u ovom upisnom roku najmanje interesovanje budućih studenata bilo je za prirodne i neke tehničke fakultete.
Na Fakultetu za fizičku hemiju u Beogradu za 79 indeksa konkurisalo je samo šest kandidata, na Hemijskom za 121 mesto prijavilo se 13, na Fizičkom fakultetu za 152 mesta zainteresovano je bilo samo 17 brucoša.
I Matematički fakultet u Beogradu ove godine neće popuniti sva mesta jer se u septembarskom roku za 240 indeksa javilo samo 37 budućih studenata.

Zbog ovako malog broja zainteresovanih kandidata većina fakulteta će organizovati i treći upisni rok, a moći će da se jave oni studenti koji su prijemni ispit položili na srodnim fakultetima.

Izvor: Glas javnosti