Home [treninzi] Putujuća škola o nacionalizmu

Putujuća škola o nacionalizmu

156
0

Inicijativa mladih za ljudska prava te poziva da se prijaviš i postaneš učesnica/učesnik putujuće škole o nacionalizmu koja će trajati od 20. do 27. maja 2018. godine.

Škola je jedinstvena prilika da zajedno sa učesnicama/cima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Kosova proširiš svoje znanje kroz posećivanje mesta koja su usko povezana sa ne tako dalekom prošlošću.

Nacionalistička retorika i posvećenost kultu nacija dovele su do velikih sukoba na ovim prostorima. Veliki problem današnjice je što ni sa ove vremenske distance nismo svesni posledica tih sukoba a još manje smo svesni posledica nacionalizma kao takvog.

Na ovom programu učestvovaće 15 mladih iz regiona koji će zajedno imati priliku da posete mesta koja se nalaze u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Škola je namenjena društveno-politički aktivnim studentima i studentkinjama (19 – 24 godine) koji poseduju određeni nivo znanja o ratovima na prostoru bivše Jugoslavije.

Cilj nam je da ovim programom mladima omogućimo da se bliže upoznaju sa dešavanjima iz prošlosti na mestima njihovog događanja uz posete različitim organizacijama i udruženjima koji se bave posledicama ratne prošlosti.

Celokupna škola odvijaće se na engleskom jeziku, počevši od Beograda kao prve posete do Sarajeva kao poslednjeg mesta Škole. Ovaj poziv je namenjen mladima iz Srbije, a ukoliko si iz neke druge države iz regiona poseti stranicu YIHR-a za svoju zemlju. Svim učesnicima/cama biće refundirani troškovi prevoza do Beograda i od Sarajeva, a tokom trajanja putovanja prevoz, smeštaj i hrana su obezbeđeni.

Ukoliko želiš da se prijaviš, molimo te da popuniš aplikacioni formular koji se nalazi ovde. Prijave poslati najkasnije do 16. maja 2018. godine.

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi sa pozivom, možete nam pisati na: marko.milosavljevic@yihr.org.