Home [njuz] Veliko interesovanje za sve programe Dana evropske baštine

Veliko interesovanje za sve programe Dana evropske baštine

49
0

 Turističko-kulturna manifestacija „Dani evropske baštine”, koja ove godine traje do kraja septembra, veoma je zainteresovala Beograđane i njihove goste. Za samo nedelju dana, za programe za koje je potrebno prethodno prijavljivanje (obilasci znamenitosti), javilo se oko pet hiljada građana, tako da su gotovo svi programi popunjeni.

Mesta još ima za posetu Narodnoj banci u ulici Kralja Petra i obilaske laguma na Tašmajdanu i u Karađorđevoj ulici. Zbog zasedanja Skupštine grada Beograda, punkt za prijavljivanje neće raditi 10. i 11. septembra. Za to vreme građani će sve informacije o „Danima evropske baštine” i programe moći da dobiju u informativnim centrima Turističke organizacije u Makedonskoj 5 i podzemnom prolazu kod Palate „Albanija”, ali neće moći da se prijave za posete.

Danas je u Galeriji Dečjeg kulturnog centra otvorena izložba nagrađenih radova međunarodnog fotografskog stvaralaštva mladih „Nasleđe kroz moj objektiv” koja će moći da se vidi do 23. septembra od 10 do 17 časova.

Ovog vikenda Beograđani i gosti našega grada moći će da posete Botaničku baštu „Jevremovac” u večernjem terminu od 19 časova, pogledaju izložbu „Znamenja Karlovačke mitropolije u Galeriji SANU od 10 sati do 22 časa, ili posete Jevrejski muzej u ulici Kralja Petra 71a od 10 do 12 časova.