Home [njuz] Otvoren je prvi beogradski Mejkers spejs

Otvoren je prvi beogradski Mejkers spejs

299
0

Centar za promociju nauke, uz podršku kompanije NIS, otvorio je prvi beogradski Mejkers spejs koji je otvoren za čitavu zajednicu.

Mejkers spejs Naučnog kluba Beograd je otvorena laboratorija za sve kreativce koji traže mesto za realizaciju svojih ideja. Kao deo Naučnog kluba Beograd, na preko 130 kvadratnih metara prostora, članovi Mejkers spejsa imaju na raspolaganju tehnički materijal, alate, radni prostor, računare, stručnu pomoć i savete kolega sa kojima mogu da razvijaju svoje projekte – od ideje do gotovih prototipova. Ovo je mesto koje će vam probutiti inspiraciju i omogućiti umrežavanje, deljenje iskustava i korišćenje znanja. U Mejkers spejsu članovi imaju otvoren pristup svim sadržajima – od biblioteke, preko računarske mreže sve do mašina, i potpuno su slobodni da koriste sve dostupne resurse.

Šta znači Mejkers spejs?
Mejkers spejs (eng. maker’s space) je radni prostor otvoren za čitavu zajednicu, u kom se uči, istražuje, konstruiše, koriste se alati i deli znanje iz naučno-tehnoloških oblasti, ali i umetničkih projekata u vezi sa naukom. Prostor je otvoren za decu, odrasle, preduzetnike, umetnike, kreativce i sadrži široki spektar opreme – od 3D štampača i skenera, laserskih testera, CNC mašina, lemnih stanica pa do makaza za sečenje kartona. Prostori poput ovog pravi su inkubatori znanja i tehnologija za 21 vek.

Više informacija kako postati član, o uslugama i programima Mejker spejsa možete pronaći na http://cpn.rs/mejkers/