Home [njuz] Počinje Jelen Pivo Live Festival

Počinje Jelen Pivo Live Festival

57
0

ian_brownPoslednji veliki Open air događaj u ovoj sezoni, Jelen Pivo Live festival, počinje danas, 7. septembra i trajaće do 8. septembra. Festival se održava na prostoru Donjeg grada Kalemegdanske tvrđave a kapacitet festivalskog prostora je 10 000 posetilaca po danu festivala.

Na ovogodišnjem festivalu učestvuju Ian Brown, Happy Mondays, Gary Moore, Hladno Pivo, Laibach, Let 3, Disciplin A Kitschme, Darko Rundek, Partibrejkers, Darkwood Dub, Obojeni Program, Marčelo, Dado Topić i Time i grupa Pleyboy, koja se specijalno okupila kako bi nastupila na ovom festivalu. Na festivalu će nastupiti i šest mladih demo bendova koje je odabrala publika radija B92, kao i sastav Repetitor koji je posle pobede na festivalu demo bendova u Puli naknadno ubačen u program.

„Vrlo sam uzbuđen zbog dolaska i ovog koncerta“, izjavio je britanski bluz i hard rok gitarista Garry Moore u telefonskom intervjuu. Na pitanje „šta njegovi fanovi mogu da očekuju na koncertu na Kalemegdanu“, Garry Moore je rekao „samo dobar stari bluz“. Mur je veliki je obožavalac benda Happy Mondays i njihovog rada, ali ranije nije imao priliku da svira sa njima. Tačnije – do ovog koncerta u Beogradu.

Pored Garry Moore-a i članovi mančesterske grupe Happy Mondays se raduju dolasku na Jelen Pivo LIVE. Shaun Ryder, Mark Berry Bez i Gary Whelan, sa pratećim bendom sviraće sat i dvadeset minuta stare ali i pesme sa novog albuma. Nakon četrnaest godina, bend je, ovog leta, izdao novi album 'Uncle Dysfunktional' i dobio pozitivne kritike. „Pre pet, šest godina Šon i ja smo otišli u Australiju, a kada smo se vratili održali smo nekoliko koncerata i odlučili da ponovo uđemo u studio. Imali smo sjajne muzičke ideje i tako je nastao novi album”, kaže u telefonskom intervjuu Gary Whelan, bubnjar grupe.

Živu uvertiru pred izlazak petog solo albuma nekadašnjeg pevača mančesterske grupe Stone Roses „The world is yours“, priprediće drugog dana festivala Ian Brown lično. Njegova britanska turneja od 22 koncerta rasprodata je. To je jedan od razloga što na festival u Beograd, Ian Brown stiže s dva autobusa njegovih fanova.

Grupa Hladno pivo će nakon rasprodane hrvatske turneje iskoristiti priliku da na festivalu odsvira deo novog odličnog albuma „Knjiga žalbe“. „Neko se dosetio da se Hladno pivo u svojim pesmama uvek žali na nešto i onda smo objavili album koji se tako zove“, kaže Mile Kekin, frontmen grupe u telefonskom intervju. 

Festival JELEN PIVO LIVE ima za cilj afirmisanje domaćeg rok i alternativnog zvuka i zato će pružiti šansu i mladim bendovima da se oprobaju na velikom stejdžu i sviraju sa najboljim domaćim i stranim bendovima. 07. i 08. septembra nastupiće demo bendovi Manisent i Mentalnost, Slaptrap, Dž Dž, Mothership Orchestra, Iskaz i Stuka.

Više o festivalu JELEN PIVO LIVE pročitajte na našem specijalnom sajtu na adresi www.jelenpivolive.kontra.org.yu