Home [njuz] Čekaju nacionalnu strategiju za mlade

Čekaju nacionalnu strategiju za mlade

48
0

tramvaj.jpegOmladinska mreža Opštinskog odbora G17 plus u Loznici predstavila je juče svoje osnovne ciljeve, ističući da je omladina najveći potencijal Srbije i da joj treba pružiti više šansi.- Sto dana postoji Ministarstvo omladine i sporta, a na raspolaganju ima 150.000.000 dinara za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata omladinskih udruženja i udruženja koja se bave mladima.

Uz konkurse za učešće nevladinih organizacija u izradi Strategije za mlade, 5. septembra Ministarstvo omladine i sporta raspisaće i konkurs za programe i projekte nevladinih organizacija u oblasti omladinske politike – rekao je Jovan Miladinović, predsednik Omladinske mreže G17 plus OO Loznica.

Miladinović je još rekao da zajedno sa nevladinim organizacijama, ali i sa svim mladim ljudima u Srbiji treba doći do što bolje nacionalne strategije za mlade, čija je izrada u toku.
U izradi ove strategije učestvovaće predstavnici 12 ministarstava, nevladine i omladinske organizacije, stručnjaci pojedinih oblasti, donatori, kao i predstavnici biznis sektora.

– U septembru će biti otvoren konkurs za najbolji plakat, koji promoviše strategiju i poziva mlade da se uključe u donošenje odluka koje se tiču njihovog položaja. Nacrt strategije se očekuje u decembru ove godine, a njeno usvajanje treba da prihvati vlada u prvoj polovini 2008. godine – dodao je Miladinović, uz napomenu da su isti rokovi postavljeni i kada je u pitanju izrada nacionalne strategije razvoja sporta, koja će definisati ciljeve za naredne četiri godine.
On je pozvao sve mlade da se prijave i doprinesu zajedničkom stvaranju politike za mlade i sprovođenju mera kojima će se doći do više šansi za mlade.

Želja mladih je da u dogledno vreme bude napravljena i desetogodišnje strategija, koja bi donela stabilan razvoj sporta, bez obzira na to ko će biti ministar u nekoj budućoj vladi, rekli su članovi Omladinske mreže G17 plus OO Loznica.

Izvor: Glas javnosti