Home [njuz] Završen peti FON Hakaton

Završen peti FON Hakaton

179
0

Svečano je zatvoren peti po redu FON Hakaton, koji su Udruženje studenata informatike FONIS i Istraživačko-razvojni centar Fakulteta organizacionih nauka realizovali u saradnji sa kompanijom Telekom Srbija. Projekat se sastojao iz dva dela, Hakatona koji predstavlja dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju i Tech Challenge-a, takmičenja u osmišljavanju tehnoloških inovacija.

Takmičari su uložili mnogo truda i pokazali su izuzetne ideje i kreativna rešenja. Na velikom finalu FON Hakatona, kome su prisustvovali zaposleni Fakulteta organizacionih nauka, predstavnici kompanije Telekom Srbija i domenski eksperti, najboljih šest timova je prezentovalo rešenja Hakatona, dok su najbolja tri tima prikazivali svoje ideje osmišljene na Tech Challenge-u. Stručni žiri nije imao nimalo lak posao da odabere pobednička rešenja.

Pobednici takmičarskog dela Hakaton su studenti Računarskog fakulteta u timu RAFx, koji su napravili aplikaciju za praćenje, predviđanje i rasterećenje baznih stanica pre, tokom i nakon završetka EXIT festivala u Novom Sadu. Drugo mesto osvojio je tim Java Swingers sa Elektrotehničkog fakulteta, dok se na trećem mestu našao tim Will code for food, koji su činili studenti sa Fakulteta oganizacionih nauka, Metropolitena i Visoke ICT škole.

Tema na Tech Challenge-u je bila “Personalizuj Milenijalca”, a sa idejom kako treba personalizovati telekomunikacioni servis za ciljnu grupu milenijalce, pobedio je United team sa Fakulteta organizacionih nauka. Drugo i treće mesto pripalo je timovima Tech Warriors i Demings’ sa Fakulteta organizacionih nauka.