Home [njuz] Beogradski karneval brodova u subotu, 25. avgusta

Beogradski karneval brodova u subotu, 25. avgusta

59
0

karneval_sČetvrti Beogradski karneval brodova održaće se u subotu, 25. avgusta, u akvatoriju reke Save, na potezu od Brankovog mosta do Ušća. Organizator ove turističko-zabavne manifestacije je Turistička organizacija Beograda, a pokrovitelj Grad Beograd.

Realizujući ovu manifestaciju, Beograd je već dve godine punopravni član Federacije evropskih karnevalskih gradova.

Program karnevala posetioci će pratiti sa obala reke, kao i sa broda „Đerdap”, koji će za ovu priliku biti VIP mesto, gde će se okupiti predstavnici ambasada, konzularnih predstavništava, Republike, Grada i medija.

Ove godine u programu će učestvovati i karnevalske grupe iz susednih zemalja Makedonije, Hrvatske i Crne Gore i jedna brazilska karnevalska plesna grupa, kao i iz gradova naše zemlje: Bela Crkva, Vrnjačka Banja, Vršac, Pančevo i Beograd.

Manifestacija će početi Dečjim karnevalom, koji će se održati na levoj obali Save od 17 do 19 časova, sa oko 250 učesnika i desetak karnevalskih grupa, a program će voditi Peđolino i Leontina. Od 17.30 do 18 sati održaće se revija beogradskih jedriličarskih klubova, od 18 do 18.30 revija veslačkih i kajakaških klubova, od 18.30 do 19 skijanje na vodi i padobranski skokovi, a od 19 do 19.45 revija džet-ski akrobacije na vodi.

– Od 19.45 do 22.30 časova održaće se karnevalska povorka, na čijem će čelu biti brod „Beograd”. Zatim idu karnevalske grupe na plovećim binama i pontonima. Karneval se zatvara nastupom brazilske plesne grupe „Karamba-samba”, koja će nam preneti deo atmosfere brazilskog karnevala. Od 22.30 do 22.45 časova je vatromet, za vreme koga će se Brazilci presvući i nastaviti svoj program do jedan čas posle ponoći, na potezu između restorana „Promaja” i Kapetanije – rekla je za BEOINFO Olivera Lazović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Za vreme održavanja Beogradskog karnevala brodova biće zatvorena žuta i biciklistička traka u pravcu Stari grad – Novi Beograd od 5 do 24 časa, dok će Brankov most biti zatvoren od 22.30 do 22.45 časova, kada je predviđen karnevalski vatromet. Za vreme održavanja manifestacije biće zatvorene obe biciklističke trake na potezu Brankov most – Ušće, kao i parking prostor ispred restorana „Promaja”.