Home [njuz] Jogički pozdrav Novoj godini

Jogički pozdrav Novoj godini

87
0

Ako ste srednjoškolac, student ili pripadate mladim generacijama, nastavite da čitate ovaj tekst. Da li živite u Srbiji(sa roditeljima), imate težak odnos sa istim, sa dečkom/devojkom, šefom, a možda i celim svetom? Sobom? Imate mizernu platu, loše zdravlje, nisko samopouzdanje? Želju da vrištite na nekoga? Hronično ste umorni i bezvoljni? Mrzite i sebe i ceo svet? Usamljeni ste? Nesrećni? Imate probleme u učenju i završavanju obrazovanja? Ne znate kako da se nosite sa stresom, tenzijom i rešavate probleme? Tražite slamku spasa? Ako se nalazite u nečemu od nabrojanog, čitajte i dalje.

 

Nova godina predstavlja odlazak nečeg starog i početak nečeg novog. Da li ste doneli određene odluke ili ciljeve za sledeću, tj. sada već tekuću godinu? Ako da, je li znate kako da ih i ostvarite? Jedna od glavnih tema događaja će biti i zahvalnost za sve proživljeno i postignuto u protekloj godini; otpuštanje nagomilanog starog u vama i negativnih emocija, kao i fokusiranje na novo, sveže i neistraženo.

 

Ovo je takođe jedinstvena prilika da kroz jogički pristup Novoj godini donesete ‘’Sankalpu’’ i napravite smernicu za svoj životni put, ako ga nemate, ili ne znate kako da ga ostvarite. Za razliku od običnih odluka, ‘’Sankalpa’’ sadrži viši stepen volje i odlučnosti od obične odluke i deluje iz podsvesti, odakle ‘’radi za Vas’’. Više o tome čućete i iskusiti na samom događaju. Ovaj događaj je idealna šansa da uradite nešto konkretno sa svom tom silnom energijom koja se nalazi u svakome od vas, a ne znate da je iskoristite na pravi način.

 

Jogička Nova godina održaće se u prostorijama ‘’Flow’’ centra, 21. januara u ulici Maršala Birjuzova 41, od 17 do 19 časova. Radionica je besplatna, ali je svaka donacija dobrodošla. Ako nikada niste došli u kontakt sa jogom, a želeli ste, ili imate predubeđenja o istoj, evo prilike da razbijete svoje predrasude i saznate nešto više o tome što vas interesuje. Događaj će voditi afirmisani učitelj joge, Vesko Minčić, koji se usavršavao u Indiji u Biharskoj školi Joge. Više informacija o njegovom radu možete naći na sledećem linku: LINK. Ukoliko vas interesuju aktuelnosti i predstojeće aktivnosti, možete pratiti i zvaničnu Facebook stranicu.

 

‘’Moja misija je da Vam kroz drugačiju prizmu života prenesem delić svega što znam. Ovaj projekat je priča u nastajanju. Početak ostvarenja jednog životnog sna koji je godinama čekao trenutak za realizaciju. Sna mog rada sa mladima, sna zasnovanog na želji da bar delić svog blaga, iskustva i znanja koju sam dobijao od ranog detinjstva i od velikih ljudi i učitelja, prenesem i vama, jer vi ste budućnost ove planete.’’ – Vesko Minčić