Home [konkursi] POZIV ZA NAGRADNI KONKURS ZA DIZAJN POSTERA ASPIRIN® protect – Štiti...

POZIV ZA NAGRADNI KONKURS ZA DIZAJN POSTERA ASPIRIN® protect – Štiti srce, čuva mozak

70
0

10. oktobra 1897, pre tačno 120 godina, u laboratoriji kompanije Bayer, sintetisana je čista i stabilna acetilsalicilna kiselina. To je lek koji svakog dana koriste milioni ljudi širom sveta i koji se nalazi u gotovo svakoj kućnoj apoteci. Svojim značajem obeležio je vek za nama.

Povodom obeležavanja ovog velikog naučnog i medicinskog jubileja kompanija Bayer pokreće nagradni konkurs za grafički dizajn postera sa temom

ASPIRIN® protect – Štiti srce, čuva mozak

O KONKURSU

Predmet Konkursa je dizajn plakata u formatu 80×60 za Bayer-ov originalni lek ASPIRIN® protect, pod sloganom „Štiti srce, čuva mozak“.

Organizator Konkursa je Bayer d.o.o. Beograd, a uslovi učešća i pravila Konkursa objavljuju se Bayer d.o.o. Beograd web stranici https://www.bayer.rs/ i FB stranice ASPIRIN® protect https://www.facebook.com/Aspirin-protect-100mg-Srbija-1743612268982667/.

Zadatak Konkursa je kreirati originalno grafičko rešenje za plakat, bez ograničenja u motivima, ali uz korišćenje Bayer ASPIRIN® protect 100, koristeci format brenda (kao na Facebook stranici Aspirin-protect-100mg-Srbija https://www.facebook.com/Aspirin-protect-100mg-Srbija-1743612268982667/ ) , uz prikaz srca i mozga (Štiti srce, čuva mozak).

Cilj Konkursa je angažovanje đaka i studenata dizajnerskih škola I fakulteta, izbor rešenja za promotivni plakat i štampani promotivni materijal koji će kompanija Bayer koristiti, kao i organizacija humanitarne izložbe radova.

Mogućnost učešća na Konkursu ostvaruju svi punoletni učenici, građani Republike Srbije, završnih razreda srednjih škola i studenti fakulteta, specijalizovanih za grafički dizajn, na teritoriji Republike Srbije (u daljem tekstu: Učesnici), a koji najkasnije na dan 15.01.2018 godine dostave neophodna dokumenta i rad za prijavu učešća:

uredno i potpuno popunjenu, potpisanu i skeniranu Saglasnost za učešće na Konkursu, kojom se prihvataju uslovi i pravila učešća na Konkursu i daju svi neohodni podaci, tačno i istinito;

skenirano uverenje o pohađanju srednje škole za 2017/2018 godinu, ili

skenirano uverenje o pohađanju fakulteta za 2017/2018 godinu;

rad u elektronskoj formi (u PDF formatu).

Dokumenta i radove slati na email bayerkonkurs@gmail.com

Trajanje Konkursa je predviđeno od 08.12.2017. do 15.01.2018. godine.

Stručni žiri za ocenu i rangiranje radova sastavljen je od dva profesora dizajna sa dve od navedenih škola i/ili fakulteta i predstavnika kompanije Bayer d.o.o. Beograd.

Kriterijumi za izbor tri najuspešnija rada su originalnost, inovativnost, mera ispunjenja postavljenog cilja.

Za prva tri plasirana rada, po oceni stručnog žirija, Učesnicima njihovim autorima biće dodeljene novčane nagrade,

o prva u vrednosti od 500 Eur, objavljivanje kao pobednika Konkursa, izrada plakata, izlaganje plakata na humanitarnoj izložbi.

o druga u vrednosti 300 Eur, objavljivanje kao drugo plasiranog na Konkursu, izrada plakata i izlaganje plakata na humanitarnoj izložbi.

o treća u vrednosti od 200 Eur, objavljivanje kao treće plasiranog na Konkursu, izrada plakata, izlaganje plakata na humanitarnoj izložbi.

o Radovi Učesnika rangirani od 4 mesta do 12 mesta na listi najuspešnijih radova svijim autorima donose izradu plakata i izlaganje plakata na humanitarnoj izložbi

Imena i prezimena Učesnika – autora prva tri plasirana rada biće proglašena javno, putem Bayer d.o.o. Beograd web stranice, FB stranice ASPIRIN® protect i na posebnom događaju – izložbi najboljih 12 od ukupno pristiglih radova na konkus, kada se može organizovati i prodajna aukcija u humanitarne svrhe) – u prvoj polovini 2018. godine.

VAŽNE INFORMACIJE

Detaljne informacije o Konkursu, kao i uslove učešća i pravila Konkursa pogledajte na Bayer d.o.o. Beograd web stranici https://www.bayer.rs/ I FB stranice ASPIRIN® protect https://www.facebook.com/Aspirin-protect-100mg-Srbija-1743612268982667/