Home [konkursi] Konkurs Možemo i mi – Javni poziv za projekte neformalnih grupa i...

Konkurs Možemo i mi – Javni poziv za projekte neformalnih grupa i organizacija civilnog društva iz Šida, Subotice i Preševa

89
0

Konkurs „Možemo i mi“ sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac u okviru projekta „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ uz podršku Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundations).

 

Fondacija Ana i Vlade Divac će podržati najbolje projekte neformalnih grupa i organizacija civilnog društva koje unapređuju kvalitet života i rešavaju probleme lokalnog stanovništva u opštinama Šid, Preševo i Subotica, a posebno one projekte koji se realizuju u ruralnim sredinama, stvaraju prostor za zajedničke aktivnosti migranata i lokalnog stanovništva, u realizaciju uključuju veliki broj ljudi i koji stvaraju najveći benefit za lokalnu zajednicu u oblasti kulture, obrazovanja, zdravlja, sporta, bezbednosti, ekologije i dr. 

Koliki je ukupan fond za podršku projektima?

Fondacija Ana i Vlade Divac će podržati inicijative neformalnih grupa i lokalnih organizacija na teritoriji opština u kojima se projekat sprovodi – Šid, Subotica i Preševo, a ukupan iznos podrške iznosiće 70.000 dolara u dinarskoj protivvrednosti.

Ko može da konkuriše?

  • Neformalne grupe od minimalno 5 građana i građanki
  • Udruženja i fondacije sa teritorija opština Šid, Subotica i Preševo

Projekti se moraju realizovati na teritoriji opština Šid, Preševo ili Subotica.

Koliko sredstava je moguće dobiti za realizaciju projekta?

Neformalne grupe će biti u mogućnosti da dobiju do 200.000 dinara, a udruženja i fondacije do 700.000 dinara za realizaciju projekata.

Kako i do kada je moguće prijaviti se na konkurs?

Za prijavu na konkurs neophodno je preuzeti i popuniti prijavni formular (možete ga preuzeti ovde) i poslati ga do 20.1.2018. u ponoć isključivo na jedan od sledećih načina:

Prijave projekata poslate na drugi način neće biti uzete u razmatranje.

Koliko dugo projekti mogu da traju?

Projekti mogu trajati najduže 7 meseci. Minimalno vreme trajanja nije definisano. Projekti se moraju realizovati u periodu od februara do avgusta 2018. godine.

Smernice

Sve informacije o pravilima konkursa (prihvatljivim troškovima, kriterijumima i važnim datumima) možete pronaći u Smernicama.

Za sve dodatne informacije, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila zeljko.mitkovski@divac.com

Info-sesije

Fondacija poziva sve zainteresovane građane i organizacije sa teritorije opština Šid, Preševo i Subotica da se prijave i dođu na info-sesije koje će Fondacija Ana i Vlade Divac organizovati u sve tri opštine kako bi sve zainteresovane informsala o uslovima konkursa.

Info sesije će se održati u:

Šidu – 24.11.2017. 10:30 – Biblioteka “Simeon Piščević”, Petra Kočića 1, Šid 
Subotici – 27.11.2017. 12:00 Hotel Galleria, sala Subotica, Matije Korvina 17
Preševu – 30.11.2017. 14:00 – Kancelarija za mlade opštine Preševo

Za info-sesiju se možete prijaviti ovde.

Dokumenta i važni linkovi

Smernice

pdf dokument | 0.37MB

Prijavni formular

doc dokument | 0.05MB