Home Mladi su zakon! Održana prva volonterska akcija u okviru projekta “Pošumljavanje: put do prostora za...

Održana prva volonterska akcija u okviru projekta “Pošumljavanje: put do prostora za mlade”

87
0

Prva volonterska akcija pošumljavanja naselja u priobalju Dunava, u sklopu omladinskog projekta “Pošumljavanje: put do prostora za mlade“, koji sprovodi Udruženje nesvrstanih umetnika iz Vinče, uz podršku programa “Mladi su zakon“ i Ministarstva omladine i sporta, preko Resurs centra Centar za građansko delovanje, realizovana je u naselju Starčevo, uz podršku članova Izviđačkog odreda “Nadel“, Društva pčelara “Starčevo“, udruženja “Šuma peva“ iz Beograda, kao i Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Starčevo“ i MZ Starčevo.

U akciji su učestvovali volonteri iz Starčeva, Vojlovice, ali i Leštana, Boleča, Vinče i drugih beogradskih naselja.

Projekat “Pošumljavanje: put do prostora za mlade“ ima za cilj da pokrene volonterske akcije čišćenja i pošumljavanja javnih zelenih površina na teritoriji Vinče, Starčeva i Ivanova, sa ciljem da se odgovori na izazove lokalne zajednice, kao što su zagađenje prirode, nedostatak uređenih javnih prostora za održavanje kulturnih manifestacija namenjenih mladima. Tokom realizacije projekta, učesnike očekuju volonterske akcije čišćenja obala Dunava i Bolečice, edukativne radionice, kampovanje, druženje i muzički program.

Tokom septembra i oktobra biće zasađeno 500 sadnica ugroženih biljnih vrsta, kao što su hrast, crni bor, koprivić i druge vrste. U isto vreme će se gotovo 100 volontera angažovati na uklanjanju divljih deponija, koje u značajnoj meri ugrožavaju lokalnu životnu sredinu.

Više o projektu možete pročitati ovde.