Home [ volontiranje ] Konkurs za volontere u kampanji prikupljanja potpisa za REKOM

Konkurs za volontere u kampanji prikupljanja potpisa za REKOM

91
0

Do sada je Koalicija za REKOM dokumentovala 23.000  žrtava u vezi sa ratom i 600 logora i drugih mesta zatočenja, od ukupno 130.000 ratnih žrtava i oko 1.700 logora i drugih mesta zatočenja. Ti podaci snažno podržavaju stav Koalicije da je poimenični popis svih žrtava u ratovima na području nekadašnje SFRJ prioritet regionalne saradnje u odnosu na prošlost i izgradnju zajedničke kulture sećanja, ali da je to posao koji moraju da preuzmu i završe države u regionu.

 

* više o REKOMU saznajte na http://www.recom.link/sr/

Cilj kampanje je da se pošalje jasna poruka premijerima zapadnog Balkana i predstavnicima Evropske unije (EU), koji učestvuju u Berlinskom procesu, da očekujemo da prihvate odgovornost za poimenični popis svih ratnih žrtava i okolnosti njihovog stradanja, kao i logora i drugih mesta zatočenja i da u okviru Berlinskog procesa potpišu sporazum o osnivanju REKOM-a.

Kampanja prikupljanja potpisa odvijaće se u Beogradu i još nekoliko gradova u Srbiji, dok će se potpisi paralelno prikupljati i u ostalim zemljama u regionu.

Pre početka kampanje predviđen je trening za volontere/ke kako bi se bolje upoznali sa procesom REKOM i saznali više o samoj komisiji.

Svi mladi koji su zainteresovani da učestvovanjem u kampanji daju svoj doprinos pomirenju u regionu, pozvani su da se prijave na konkurs (rok za prijave je 28. april 2017. godine), kako bismo zajedno bili deo procesa u kome se zalažemo za suočavanje sa prošlošću bazirano na utvrđenim činjenicama.

Ukoliko želite da se prijavite, popunite formular koji se nalazi ovde. Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati mejlom sofija@yihr.org .

*za volontere i volenterke previđene su simbolične naknade