Home [njuz] Sajam poslova i praksi 21. i 22. marta u Beogradu!

Sajam poslova i praksi 21. i 22. marta u Beogradu!

48
0

ttbd1Studenti Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, 21. i 22. marta na Saobraćajnom fakultetu, organizuju Sajam poslova i stručnih praksi za studente i diplomce saobraćajnih fakulteta i visokih saobraćajnih škola „Transport and Traffic Business Days”.

 

Sajam „Transport and Traffic Business Days ̋ je nastao kao unapređenje manifestacije „ Nedelja srpske privrede – Nedelja zapošljavanja ̋ koja je održana 2008. godine. Danas, posle devet godina, „Transport and Traffic Business Days ̋ predstavlja tradicionalno okupljanje studenata saobraćajnih fakulteta i viših saobraćajnih škola sa ciljem predstavljanja posetiocima mogućnosti zaposlenja i razvoja profesionalnih karijera u kompanijama iz oblasti saobraćaja, transporta, logistike i telekomunikacija koje posluju u Srbiji, kao i da povežu studente i renomirane kompanije iz ovih oblasti.

Sajam je i ove godine koncipiran tako da se prvog dana održavaju prezentacije/tribine, na kojima određene kompanije imaju mogućnost da, u posebno organizovanim terminima, prezentuju svoju delatnost, politiku zapošljavanja, reference, iskustvo u poslovanju, kao i da studente usmere, posavetuju i sa njima prodiskutuju o aktivnostima koje ih očekuju drugog dana sajma.

Drugog dana sajma, studente očekuju radionice u kojima mogu učestvovati besplatno, a to su: Studijaslučaja – analize realne poslovne situacije sa konkretnim zadatkom i problemom zadatim od strane kompanije kao i Razgovori za posao na kojima će studenti imati mogućnost da predstave sebe, svoje znanje i veštine predstavnicima kompanija i potencijalno obezbede sebi praksu ili posao u nekoj od tih kompanija.

Tokom oba dana sajma, kompanije će raditi promociju putem štandova u holu Saobraćajnog fakulteta, uspostavljajući tako direktan kontakt između mladih i perspektivnih ljudi, zainteresovanih za rad ili praksu u konkretnoj kompaniji, preduzeću ili instituciji sa jedne strane i osoba koje tu kompaniju, preduzeće ili instituciju predstavljaju, sa druge strane.

Projekat su podržali Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Privredna komora Srbije. Kompanije koje su potvrdile učešće ove godine na sajmu su: Aerodrom Konstantin Veliki Niš, Agent Plus, BOSCH, Crony, Delhaize Serbia, D Express, DHL International, Delta Transportni Sistem, GEFCO, Infrastruktura železnice Srbije, Infocar, Jugoslovensko rečno brodarstvo, KBV Datacom, MadNet, Milšped, Model 5, Orion Telekom, Roaming Networks, SKY Partner, Telekom Srbija, VIP mobile.

Zvaničan sajt Sajma: http://ttbd.sfstudent.rs/

Zvanična Facebook stranica: https://www.facebook.com/ttbd.sfstudent.rs/