Home [ volontiranje ] Počela sezona prijavljivanja na međunarodne volonterske kampove

Počela sezona prijavljivanja na međunarodne volonterske kampove

64
0

Kampovi se u svetu organizuju već skoro 100 godina. Mi smo se priključili još 1990. godine i od tada je preko 6000 volontera otišlo u svet, i onda kada su nam trebale vize i kada nije bilo drugog načina da se otputuje za malo novca i na siguran način, na proveren program.

 

Tvrdimo da jednom kada odete na volonterski kamp, bilo u Srbiji, bilo u inostranstvu, a ima ih na 5 kontinenata, ići ćete barem još 2-3 puta.

Za kampove u Srbiji pogledajte kampovi.mis.org.rs a prijavu možete naći OVDE. O kampovima u inostranstvu, možete pročitati OVDE, a pronaći ih na pretraživaču. Pažljivo ih pogledajte  i napravite izbor kampova na koje želite da se prijavite ove godine, a zatim da dođete do nas u Bulevaru umetnosti 27, na Novom Beogradu ili u nekoj od kontakt tačaka širom Srbije.

Nema nikakvih posebnih uslova da idete na kamp – samo da želite. Na svim kampovima su obezbeđeni smeštaj i hrana, dok troškove puta uvek snosite sami, kao i participaciju, koja je za kampove u inostranstvu 7200 din za prvi kamp (2000 dobijete nazad kad se vratite i popunite evaluaciju), 3600 za drugi tokom iste godine, a za kampove u Srbiji 2000 (vraća vam se ceo iznos kada se vratite sa kampa). Upravo ta participacija omogućava da možemo kampove da organizujemo i u Srbiji i da ovaj program postoji svake godine, već 28. godina za redom – vi to omogućavate vašim doprinosom.

 

Na primer, možete da se skoknete do Niša na low cost let do Berlina koji može da košta i ispod 20 evra, pronađete kamp u krugu od 100-150km od Berlina i provedete 2-3 nedelje u Nemačkoj tokom kojih možda kupite poneki sok ili sladoled, ili suvenir, i sve to vas košta manje od 200 evra. Opet, možete da izaberete da idete i na Island, ali će vas to više koštati.

Ima oko 2000 volonterskih kampova u svetu, a čak 170 tinejdžerskih! Nema gornje granice u godinama.

Otići u inostranstvo ne znači potrošiti mnogo novca. Ako vam je potrebna pomoć oko izbora ili organizacije puta, pomoći će vam naši volonteri, stari kamperi.

Upamtite – Svet je knjiga a volontiranje okreće stranice!

Javite se, pišite nam, sa pitanjima, idejama, pohvalama, pokudama, iskustvima, željama i svim onim malim lepim stvarima koje čine volontiranje neophodnim i bitnim za sve nas!