Home [njuz] Pre 30 godina umro je Elvis

Pre 30 godina umro je Elvis

53
0

elvisDanas se navršilo tačno tri decenije od smrti Elvisa Presleyja, ali priličan broj Amerikanaca uveren je da je Kralj rokenrola – koji bi danas imao 72 godine – živ.
Od sredine 50-ih godina prošlog veka Elvis je snimio na desetine hitova, igrao u preko 30 holivudskih filmova i pojavio se u Las Vegasu u novom ruhu: kao superjunak svih Amerikanaca, odeven u tipično odelo sa šljokicama i pozlatom. Pred kraj života Kralj je bio samo bleda senka onog izvođača koji je dovodio publiku u trans i uneo revoluciju u pop muziku.
Jedna anketa CBS-a pokazala je da sedam odsto ispitanika ne veruje da je Elvis umro, a to je skoro 20 miliona Amerikanaca.
Pristalice teorije zavere imaju sijaset teorija zašto je pevač simulirao sopstvenu smrt: jedna je da je u programu zaštićenog svedoka i da radi za američku agenciju za borbu protiv droge.
Kao nepobitne dokaze manipulacije navode da je njegovo puno ime pogrešno napisano na grobu (Aaron umesto Aron), da je kovčeg bio pretežak (ili previše lak, u zavisnosti od verzije priče), da je malo pre nestanka, usred leta pevao pesmu Blue Christmas, kako bi obavestio obožavaoce šta ih čeka.