Home [njuz] Resor ministra Lončara?

Resor ministra Lončara?

51
0

knjiga.jpegKako komentarišete činjenicu da se ministar prosvete u javnim nastupima više bavi Kosovom nego svojim resorom?

Miroslav Marinković
predsednik Saveza učitelja Beograda
Mi nemamo sreće s ministrima prosvete, jer se oni bave politikom, a ne potrebama dece.

 I Lončar je tu da bi se bavio političkim i stranačkim problemima, a ne zanima ga obrazovanje, što se i pokazalo. Obrazovanje je u jako lošem stanju, programi su još uvek arhaični i dalje su prisutne nasleđene loše stvari, a nastavnici se u tome teško snalaze.

Zdravko Kovač
predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost"
Razumem da je svaki ministar politička ličnost i da ima obaveze prema svojoj stranci. Međutim, ako su već preuzeli neki resor moraju se baviti problemima u tom resoru. Kada je reč o ministru prosvete to nije slučaj. Ne izgleda da su ga malobrojni kontakti s nama, u kojima smo ga upozoravali na moguću vruću prosvetnu jesen, probudili. Nadam se da će ubuduće imati više sastanaka s nama kako bismo zajedno rešili probleme.

Jasmina Bouali-Stanojković
vaspitač
Mene mnogo više brine mandatar koji je predložio Lončara na to mesto, a da se pri tom nije pitao čime se bavi njegov kandidat. Očekujem da ministar sazove sastanak s predstavnicima predškolaca, jer je ovaj sektor najneuređeniji, a predstavlja osnovu na koju treba da se naslanjaju ostali sistemi obrazovanja. Još nisu usvojene dopune "krovnog" zakona o obrazovanju i nije donet zakon o predškolstvu.

Simon Simonović
član Izvršnog odbora Studentske unije Srbije
Samo pitanje dovoljno govori o tome koliko ministar prosvete želi da radi i rešava probleme u svom resoru. Možda ima nekih fakulteta, odnosnih i srednjih škola na Kosovu koje su bitnije od ovih u Srbiji.

Izvor: Danas