Home [akcija] Osmeh Na Dar Novogodisnja akcija 2016

Osmeh Na Dar Novogodisnja akcija 2016

50
0

1470187 10152122844423665 1629558307 nPrva studentska humanitarna fondacija „Osmeh na dar“ organizuje jedanaestu novogodišnju akciju prikupljanja paketića za ugroženu decu širom Srbije.

Osnovni cilj akcije je ulepšavanje novogodišnjih praznika mališanima kojima je to potrebno (na Kosovu i Metohiji, u Kuršumliji, Požegi, Užicu, Svilajncu, brojnim mestima u Vojvodini, kao i Beogradu), te pozivamo sve zainteresovane ljude dobre volje da svojim skromnim doprinosom pomognu ovu akciju.

Početak ovogodišnje akcije obeležio je „Festival Lampiona“, koji se održao u nedelju, 11.12.2016 u Novom Sadu, na Keju žrtava racije. Naime, u organizaciji naše Fondacije održan je prvi Festival, na kome su se prodavali i puštali lampioni, a kojom prilikom je prodato preko 2000 lampiona. Sav prihod biće upotrebljen za kupovinu materijala za novogodišnje paketiće.

U sklopu akcije koja će trajati od 06 – 23. decembra, aktivisti će svakog radnog dana od 10 do 16 časova na svojim fakultetima prikupljati sadržaj za novogodišnje paketiće u vidu novih igračaka, knjiga za decu, nastavnog materijala, školskog pribora i slatkiša. Pored fakulteta, ove godine su nam se pridružile i mnoge osnovne škole, sportska društva, plesne škole i škole stranih jezika. Informacije gde možete doneti materijal, i ko sve učestvuje u ovogodišnjoj akciji možete pogledati na našem sajtu ili Fejsbuk stranici, a broj je zaista veliki, a očekujemo još novih učesnika da nam se pridruže.

Iskrenu želju da pomognemo prepoznale su i ozbiljne kompanije kao što su: kompanija „OIP“ sa značajnom novčanom donacijom, tehnološka kompanija “Nordeus”, gde će zaposleni prikupljati materijal za paketiće, fabrika biskvita “Jaffa”, koja će donirati određeni kontigent svojih proizvoda našoj Fondaciji, kao i “Konfekcija PAPIĆ Pljevlja” iz Pljevalja.

U okviru akcije, Fondacija će održati veliku humanitarnu žurku sa poznatima 21. decembra u klubu “The Bank” u Beton Hali ( Karađorđeva 2-4) sa početkom u 21 čas. Ulaz će se naplaćivati 250 dinara ili darivanjem novogodišnjeg paketića. Muzičku podršku pružiće nam di-džejevi “DJ Iron”, “Bege fank”, “Jung B”, “Paja kobazz”, „Papa Zho“ i „Me-high-low“ . Sav prikupljeni novac biće upotrebljen za kupovinu materijala za novogodišnje paketiće. Broj ljudi, kao i poznatih osoba koje podržavaju “Osmeh na dar” povećava se iz godine u godinu, tako da se i ove očekuje veliki broj humanih ljudi na jednom mestu i dobra žurka..

„Želimo da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna, da pokrenemo aktivizam kod mladih, da društvu skrenemo pažnju na probleme koji nas okružuju i da pokažemo kako uz malo volje, vremena i entuzijazma možemo da menjamo svet oko sebe.“

Za više informacija o akciji posetite:
Sajt: www.osmehnadar.org.
Facebook: Fond “OSMEH NA DAR”
Instagram: osmeh_na_dar