Home [treninzi] Call for participants in YE I’m not for sale, Greece DL: 23.11

Call for participants in YE I’m not for sale, Greece DL: 23.11

43
0

indexCentar za edukaciju i unapređenje društva raspisuje konkurs za učešće 5 mladih iz Srbije na omladinskoj razmeni “Nisam na prodaju” koja će se održati od 13-21. decembra u Larisi, Grčka. Omladinska razmena će okupiti mlade iz 8 evropskih zemalja.

Tema omladinske razmene je trgovina ljudima i ljudska prava. Žrtva trgovine ljudima može postati svako. Podaci iz prakse pokazuju da su to osobe najrazličitijeg porekla i socijalnog statusa. Kao su neki od najčešćih načina vrbovanja trgovine ljudima lažne poslovne i druge ponude od osoba koje žrtva poznaje ili u koje ima poverenje ili obmanjujući oglasi za posao u različitim medijima (novine, internet, socijalne mreže), koji nude bolje plaćene poslove i bolje uslove rada nego u zemlji u kojoj potencijalna žrtva živi, cilj je da se podigne svest mladih o ovom globalnom fenomenu koji pogađa sve zemlje – i zemlje u tranziciji, zemlje u razvoju, kao zemlje porekla i zemlja tranzita i ekonomski razvijene zemlje, kao zemlje destinacije.

Prijava je otvorena za mlade iz Srbije od 18-29 godina, koji mogu da komuniciraju na engleskom i otvoreni su za sticanje novih znanja i veština. Pokriveni su troškovi boravka, a refundiraju se putni troškovi.
Više informacija i prijava se može pronaći putem sajta:

http://ceud.org/en/announcement/call-for-participants-in-ye-im-not-for-sale-greece-dl-23-11/

Prijava je otvorena do 23. novembra a odabrani kandidati će biti obavešteni putem mejla.