Home [njuz] Humanost. Kreativnost. Multikulturalnost – Projekat Social Care

Humanost. Kreativnost. Multikulturalnost – Projekat Social Care

66
0

sdoejdweSocial Care je projekat studentske organizacije AIESEC koji ima za cilj da kroz kreativne radionice ulepša živote i razbije predrasude o marginalizovanom društvu i deci bez roditeljskog staranja. Radionice se održavaju tokom čitave godine uz pomoć volontera iz celog sveta, koji svojim internacionalizmom pružaju drugačije iskustvo i pomažu delegatima da upoznaju svet na drugačiji način.

 Ono što je inspirisalo na začetak ovog projekta je to što se na ustanove koje rade sa ljudima sa posebnim potrebama i decom bez roditeljskog staranja ne obraća dovoljna pažnja i ovim se daje do znanja da je studentima stalo da to promene i utiču na ovaj problem u našoj državi. Projekat se sprovodi u vidu radionica, a u saradnji sa ustanovama Zvečanska, Asocijacija za promovisanje inkluzije, škola Boško Buha, Autizam pravo na život i drugim.

Posebno bismo istakli ulogu Aerodroma Nikola Tesla, uz čiju je pomoć ovaj projekat održan i ovog leta I želimo da im se zahvalimo za podršku I humanost koju su pokazali.

Volonteri koji rade na ovom projekat razvijaju kod sebe empatiju u radu sa korisnicima, postaju svesniji potreba drugih ljudi, radeći sa osobama koje nemaju prilike da sreću svakoga dana, uče se tome da je svaki život podjednako vredan i bitan i svojim radom doprinose rešavanju krucijalnih problema u Srbiji. Važno je naglasiti i to da se svaka radionica organizuje sa minimum dva volontera koji rade zajedno, što sve doprinosi timskoj atmosferi. Multinacionalno okruženje sa sobom donosi i prednosti učenja osnovnih izraza engleskog jezika, jer korisnici najčešće ne govore engleski jezik, a jezičke barijere su lako prevaziđene uz pomoć ljudi iz organizacije koji prate projekat. Kako se projekat godinama uspešno realizuje u celoj Srbiji vidi se da su osmeh, zagrljaj, kreativnost i pažnja koja se korisnicima posvećuje mnogo vredniji od samih reči.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.